Одржана свечана академија и додијељена признања поводом крсне славе града Источно Сарајево

16.09.2019. 21:59
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У просторијама Културног центра у Источном Новом Сарајеву вечерас је одржана свечана академија поводом крсне славе града Источно Сарајево - Светог Петра Дабробосанског.

Академији су присуствовали митрополит дабробосански Хризостом, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије Зоран Ђорђевић, предстваници градских управа Новог Сада и Херцег Новог, представници општина у склопу Источног Сарајева, те представници Универзитета у Источном Сарајеву, као и други многобројни гости.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић сматра да је претходна година за град Источно Сарајево била веома успјешна, највише у погледу сарадње између општина града, те су се одлуке за реализацију бројних пројеката донијеле једногласно.

Слика

Вуковић је истакао да посебну захвалност дугују Влади Србије, прије свега за финансијску подршку за бројне пројекте на подручју града и за генерално присуство Србије која ствара посебан осјећај сигурности за становништво. 

-Примјетан је долазак бројних функционера из Србије у новије вријеме, што ми посебно похваљујемо, од доласка предсједника Александра Вучића, преко бројних других делегација, међу којима су и делегација града Новог Сада, али и министра Ђорђевића – додао је Вуковић.

На академији су уручена признања за посебан допринос развоју града Источно Сарајево.

Захвалница Града уручена је Синиши Берјану, амбасадору Босне и Херцеговине у Јапану, Златна плакета некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици постхумно, а највеће признање, Плакету града Источно Сарајево, уручена је Влади Републике Србије.

Плакету града, испред Владе Србије, преузео је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић сматра да су пројекти у којима је Влада Србије учествовала, један од начина продубљивања веза измедју Србије и Републике Српске.

-Република Србија ће свакако наставити да подржава не само Источно Сарајево, него и цијелу Републику Српску, вјерујући да чини добро свим грађанима јер то они и заслужују – закључио је Ђорђевић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 42m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 34m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 25m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 10m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 17m
    4