Održane prve "Vaskršnje radosti" u Istočnoj Ilidži (FOTO)

27.04.2022. 20:44
0
IZVOR: katera.news

U Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana je manifestacija "Vaskršnje radosti" na kojoj su učestvovale sve osnovne škole sa područja ove opštine.

Na menifestaciji je učestvovalo više od 100 učenika osnovnih škola "Petar Petrović Njegoš", "Aleksa Šantić" i "Jovan Dučić“, a žiri je birao najljepše i najtvrđe jaje, najljepši štand, literarni i likovni rad o Vaskrsu, kao i trčanje sa jajima u kašikama.

Nakon prigodnog programa u kojem su učestvovali učenici sve tri škole, žiri je za najbolji ocijenio tematski štand OŠ "Aleksa Šantić" iz Vojkovića.  Drugo mjesto je pripalo OŠ "Petar Petrović Njegoš", a treće Osnovnoj školi "Jovan Dučić" iz Kasindola.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Zorica Ristović, učiteljica u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" iz Vojkovića istakla je da su se učenici prije vaskršnjeg raspusta marljivo pripremili za ovu manifestaciju.

- Aktiv razredne nastave, u saradnji sa produženim boravkom, posvećeno je radio sa učenicima i drago nam je da je komisija prepoznala uloženi trud i nagradila nas prvim mjestom – rekla je ona.

Dragana Šešlija, učiteljica u istoj školi dodala je da je ponosna na sve učenike koji si učestvovali, ističući da se nada da će ova manifestacija zaživjeti i u narednim godinama.

- Kroz igru i zabavu, učenici njeguju tradiciju i običaje o kojima rado slušaju i uče – rekla je Šešlija.

Učiteljica u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ Sonja Ercegovac rekla je da su na časovima likovne kulture učenici na kreativan i njima interesantan način, zajedno sa svojim učiteljicama izradili likovne radove na temu "Vaskršnje radosti".

Slika

Direktor Osnovne škole Petar Petrović Njegoš“ Dragan Jovović zahvalio se Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Istočna Ilidža, koja je i oranizator ove manifestacije, ističući da vjeruje da će ona prerasti u tradicionalnu.

OO Crvenog krsta Istočna Ilidža svim takmičarima pripremio je diplome i slatkiše.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Poskupljenje pred praznike: Skuplja jaja i meso Poskupljenje pred praznike: Skuplja jaja i meso
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    23h 51m
    0
  • Krađa u Palama
    22h 9m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    31m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    18h 36m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 24m
    0