Одржане прве "Васкршње радости" у Источној Илиџи (ФОТО)

27.04.2022. 20:44
0
ИЗВОР: katera.news

У Основној школи Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана је манифестација "Васкршње радости" на којој су учествовале све основне школе са подручја ове општине.

На менифестацији је учествовало више од 100 ученика основних школа "Петар Петровић Његош", "Алекса Шантић" и "Јован Дучић“, а жири је бирао најљепше и најтврђе јаје, најљепши штанд, литерарни и ликовни рад о Васкрсу, као и трчање са јајима у кашикама.

Након пригодног програма у којем су учествовали ученици све три школе, жири је за најбољи оцијенио тематски штанд ОШ "Алекса Шантић" из Војковића.  Друго мјесто је припало ОШ "Петар Петровић Његош", а треће Основној школи "Јован Дучић" из Касиндола.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Зорица Ристовић, учитељица у Основној школи "Алекса Шантић" из Војковића истакла је да су се ученици прије васкршњег распуста марљиво припремили за ову манифестацију.

- Актив разредне наставе, у сарадњи са продуженим боравком, посвећено је радио са ученицима и драго нам је да је комисија препознала уложени труд и наградила нас првим мјестом – рекла је она.

Драгана Шешлија, учитељица у истој школи додала је да је поносна на све ученике који си учествовали, истичући да се нада да ће ова манифестација заживјети и у наредним годинама.

- Кроз игру и забаву, ученици његују традицију и обичаје о којима радо слушају и уче – рекла је Шешлија.

Учитељица у Основној школи „Петар Петровић Његош“ Соња Ерцеговац рекла је да су на часовима ликовне културе ученици на креативан и њима интересантан начин, заједно са својим учитељицама израдили ликовне радове на тему "Васкршње радости".

Слика

Директор Основне школе Петар Петровић Његош“ Драган Јововић захвалио се Општинској организацији Црвеног крста Источна Илиџа, која је и оранизатор ове манифестације, истичући да вјерује да ће она прерасти у традиционалну.

ОО Црвеног крста Источна Илиџа свим такмичарима припремио је дипломе и слаткише.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО) Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    21h 39m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 15m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    5h 31m
    0
  • Данас Марковдан
    9h 57m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    4h 11m
    0