Oglasila se porodica Aleksandra Macana, osumnjičenog za ubistvo sarajevskih policajaca

14.11.2021. 12:18
0

Brat Aleksandra Macana, Miroslav, oglasio se danas povodom natpisa federalnih medija o njegovom bratu, koji je osumnjičen za ubistvo sarajevskih policajaca.

Pismo prenosimo u cjelosti.

- Aleksandar Macan rođen u Sarajevu, nastanjen na Palama, nije tako opasan lik kao što mediji pišu. On je do prije deset dana bio totalni anonimus. Bilo je više akcija protiv auto-mafije, raznorazniih kodnih naziva, a on nije spomenut ni u jednoj od njih. Otkud on odjednom tu, pitanje je sada? I zašto su mediji napravili toliki udar na njega i njegovu porodicu odjednom? Od posljednjih 11 godina, on je sedam proveo u inostranstvu, za šta postoje i dokazi o prelascima granica. I nikako ga ne možemo staviti u koš sa glavnim auto-mafijašima. Čak i da je kriv, a nije, oni nemaju apsolutno nikakvih dokaza da je on počinio djelo za koje ga terete. Osuđen je preko novina prije nego što je to učinio sud, institucija koja je zadužena da obavi taj posao. Što kažu:“ Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno“. Ovdje su Služba i Osa umiješale svoje prste i to preko SDA, da bi na neki način napravili udar i na generala Savčića, čiji je on zet, i tako jednim udarcem ubili dvije muhe. Vidite šta se dešava u Policijskoj upravi, koje se afere vode tamo, o čemu pišu „Avaz“ i „Oslobođenje“. Možda su i ti ljudi iz policije i još nekih svera koristili aplikacije, o kojima ne smiju da pričaju. Već su napravili udar na nekog anonimusa, povezali to sa generalom, kako bi skrenuli pažnju sa svojih problema. Već se piše o aferama unutar instiucaji kao što su OSA, SIPA i Kantonalni MUP. Problem tog sukoba je što tu rade subjekti iz vodećih političkih partija i nikako ne mogu da postignu saradnju i dogovor o čemu pišu „Avaz“ i „Oslobođenje“. Ne bojim se objaviti ovaj tekst i ako bi mi se nešto desilo kao Dragičeviću i Memiću, za to možete odmah optužiti državnu službu BiH i njene instittitucije. Boriću se da dokažem da je moj brat nevin u ovom slučaju, to jest, da nije ubica sarajevskih policajaca. Za to apsolutno nema dokaza, što ćemo nadam se istražiti i objaviti.

Autor: Miroslav Macan

*Stav autora teksta ne odražava stav redakcije portala Katera!

Komentari 0
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 47m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    22h 8m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    55m
    1
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 38m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    20h 56m
    0