Olakšan ulazak u Sloveniju za građane BiH i Srbije

12.06.2021. 10:58
0
IZVOR: srpskainfo.com

Slovenija je ublažila mjere koje se odnose na ulazak u zemlju i otvorila granice za putnike iz više evropskih regiona i država bez obaveznog karantina.

Srbija, jadranski dio Hrvatske, Bosna i Hercegovina, Češka, Kipar, Njemačka, Luksemburg, Crna Gora, Slovačka, Švajcarska, Poljska, austrijski Tirol i Vatikan od danas više nisu na crvenoj listi Slovenije, prenosi STA.

Osobe koje ulaze u Sloveniju iz ovih zemalja ili regiona mogu ući bez obaveze da borave u kućnom karantinu ako dokažu da su tamo neprekidno boravili najmanje pet dana prije ulaska u Sloveniju.

Otvaranje granica za putnike iz ovih zemalja predstavlja jedno od najznačajnijih ublažavanja ograničenja putovanja u Sloveniju od prošle jeseni, kada je i većina evropskih zemalja uvela stroge mjere zbog kovid 19.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    11h 28m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    13h 47m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    14h 14m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    16h 54m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    9h 35m
    0