Olimpijska Jahorina utočište u vrelim ljetnjim danima

13.08.2019. 09:40
0
IZVOR: OC Jahorina

Jahorina je preplavljena turistima u toku vrelih dana, ostvareno je više od 1.000 vožnji, ljetnja sezona je u jeku a posjetioci pristižu u potrazi za rashlađenjem i čistim planinskim vazduhom.

Ovaj vikend na Jahorini obilježila je humanitarna trejl trka u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina ali i nikad veća posjećenost. Svi ljetnji sadržaji su bili okupirani zadovoljnim gostima, što je prouzrokovalo porast prihoda koji su dostigli čak 7.000 KM samo za dane vikenda. Zabilježen je i porast broja turista, vožnji i prihoda u odnosu na prošlu godinu za više od 45 odsto.

Naredne dane na olimpijskoj planini obilježiće puštanje u rad najveće ljetnje atrakcije u regionu, radi se o planinskom bobu dužine 2.500m koji će svečano biti otvoren u četvrtak, 15. avgusta. Tog dana će svi ljetnji sadržaji biti besplatni za korištenje posjetiocima Jahorine, a sve to će biti proslavljeno koncertom Ane Kokić od 16:00 časova na platou Poljice, za koji se takođe neće naplaćivati ulaznice.

Subota, 17. avgust, je rezervisana za predstavu Đurologija, sa početkom u 21:00 čas u hotelu Vučko na Jahorini. Samo dan nakon Đurologije, ova planina će u okviru novog projekta „Sasvim blisko sa poznatima“ od 14:00 časova u hotelu Vučko ugostiti poznate glumce Mimu Karadžića i Katarinu Žutić.
Jahorina je postala središte zanimljivih dešavanja i konačno pokazuje svoj potencijal i u ljetnom periodu, novi projekti i investicije učiniće ovu planinu najpoželjnijom destinacijom u regionu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    5h 34m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    8h 20m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    7h 53m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    11h 0m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    22h 49m
    0