Олимпијска Јахорина уточиште у врелим љетњим данима

13.08.2019. 09:40
0
ИЗВОР: ОЦ Јахорина

Јахорина је преплављена туристима у току врелих дана, остварено је више од 1.000 вожњи, љетња сезона је у јеку а посјетиоци пристижу у потрази за расхлађењем и чистим планинским ваздухом.

Овај викенд на Јахорини обиљежила је хуманитарна трејл трка у организацији Олимпијског центра Јахорина али и никад већа посјећеност. Сви љетњи садржаји су били окупирани задовољним гостима, што је проузроковало пораст прихода који су достигли чак 7.000 КМ само за дане викенда. Забиљежен је и пораст броја туриста, вожњи и прихода у односу на прошлу годину за више од 45 одсто.

Наредне дане на олимпијској планини обиљежиће пуштање у рад највеће љетње атракције у региону, ради се о планинском бобу дужине 2.500м који ће свечано бити отворен у четвртак, 15. августа. Тог дана ће сви љетњи садржаји бити бесплатни за кориштење посјетиоцима Јахорине, а све то ће бити прослављено концертом Ане Кокић од 16:00 часова на платоу Пољице, за који се такође неће наплаћивати улазнице.

Субота, 17. август, је резервисана за представу Ђурологија, са почетком у 21:00 час у хотелу Вучко на Јахорини. Само дан након Ђурологије, ова планина ће у оквиру новог пројекта „Сасвим блиско са познатима“ од 14:00 часова у хотелу Вучко угостити познате глумце Миму Караџића и Катарину Жутић.
Јахорина је постала средиште занимљивих дешавања и коначно показује свој потенцијал и у љетном периоду, нови пројекти и инвестиције учиниће ову планину најпожељнијом дестинацијом у региону.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    23h 46m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 39m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 45m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    8h 12m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    3h 54m
    0