OO SDS Pale: Saopštenje o epidemiološkoj situaciji u ovoj opštini

31.07.2020. 11:50
6
IZVOR: Katera

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Pale u saopštenju za medije osvrnuo se na trenutnu epidemiološku situaciju u opštini Pale.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Pale poziva načelnika opštine i komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije Boška Jugovića, da obustavi aktivnosti na ličnoj promociji i predizbornoj kampanji, te da se, u trenutku eskalacije pandemije koronavirusa i zabrinjavajućeg broja novooboljelih, počne baviti zaštitom zdravlja građana.

Javnost gotovo da ne raspolaže bilo kakvim informacijama u vezi sa aktivnostima Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i radom nadležnih službi koje su nevidljive na terenu, tako da se porast broja novozaraženih ne može i ne smije pripisivati neodgovornom ponašanju građana.

Smatramo da su nemar, bježanje od odgovornosti i fokusiranje opštinskog rukovodstva isključivo na predizbornu kampanju, osnovni uzrok aktuelnog stanja.

Podsjećamo načelnika opštine da, osim velikog broja novozaraženih, imamo i slučajeve preminulih od posljedica ove bolesti i poručujemo da je krajnje vrijeme da se počne ozbiljno baviti ovim problemom.

Ukoliko rukovodstvo opštine Pale nastavi da ignoriše alarmantnu epidemiološku situaciju u našoj opštini, Srpska demokratska stranka će zatražiti održavanje vanredne sjednice Skupštine opštine Pale, na kojoj bi se raspravljalo o dosadašnjim aktivnostima i odgovornosti nadležnih, kao i konkretnim mjerama pomoći građanima.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Mario 01.08.2020. 02:02
    Kako ne krepe od korone ni jedna kurva a kurva je politika ...
  • Generic placeholder image
    Miloš 31.07.2020. 19:18
    Ma nemojte tako ljudi oni dok su bili na vlasti,bili su cvjecke al za sebe,narod ništa nije imao,isti bi oni bili da dodju na vlast.
  • Generic placeholder image
    Pale 31.07.2020. 19:15
    Bas ovi iz starackog doma su išli u kafice iostajali do 23,ajd nelupaj mora se narod od nečega hraniti,neće jesti kamenje i pasti travu. A i sds bi možda malo promocije pred izbore,lafo brinu se za,narod,a kad su pljackali sve,nikom ništa
  • Generic placeholder image
    NN 31.07.2020. 15:27
    Ima li sta pametnije reci presmjesni paljanski sds🤣
  • Generic placeholder image
    Snajka 31.07.2020. 13:40
    Treba se uozbiljiti. Ovdje ismijavaju ljude koji nose maske i postuju udaljenost. Nisu ni ljekari i sestre svemoguci. I njih je snaslo kao i ostale. Ali je tacno da nema dovoljno informacija a sankcija nikako.
  • Generic placeholder image
    Cober 31.07.2020. 12:37
    Upravu suon je nesposoban.treba skratiti rad u kafičima
Povezane vijesti
Miličević: Sastanak je samo traženje alibija jer izlazite na izbore koje je raspisao CIK Miličević: Sastanak je samo traženje alibija jer izlazite na izbore koje je raspisao CIK
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 31m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    21h 49m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    21h 55m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    21h 53m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 4m
    0