ОО СДС Пале: Саопштење о епидемиолошкој ситуацији у овој општини

31.07.2020. 11:50
6
ИЗВОР: Катера

Општински одбор Српске демократске странке Пале у саопштењу за медије осврнуо се на тренутну епидемиолошку ситуацију у општини Пале.

Саопштење преносимо у цјелости.

Општински одбор Српске демократске странке Пале позива начелника општине и команданта Општинског штаба за ванредне ситуације Бошка Југовића, да обустави активности на личној промоцији и предизборној кампањи, те да се, у тренутку ескалације пандемије коронавируса и забрињавајућег броја новообољелих, почне бавити заштитом здравља грађана.

Јавност готово да не располаже било каквим информацијама у вези са активностима Општинског штаба за ванредне ситуације, као и радом надлежних служби које су невидљиве на терену, тако да се пораст броја новозаражених не може и не смије приписивати неодговорном понашању грађана.

Сматрамо да су немар, бјежање од одговорности и фокусирање општинског руководства искључиво на предизборну кампању, основни узрок актуелног стања.

Подсјећамо начелника општине да, осим великог броја новозаражених, имамо и случајеве преминулих од посљедица ове болести и поручујемо да је крајње вријеме да се почне озбиљно бавити овим проблемом.

Уколико руководство општине Пале настави да игнорише алармантну епидемиолошку ситуацију у нашој општини, Српска демократска странка ће затражити одржавање ванредне сједнице Скупштине општине Пале, на којој би се расправљало о досадашњим активностима и одговорности надлежних, као и конкретним мјерама помоћи грађанима.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Mario 01.08.2020. 02:02
    Kako ne krepe od korone ni jedna kurva a kurva je politika ...
  • Generic placeholder image
    Miloš 31.07.2020. 19:18
    Ma nemojte tako ljudi oni dok su bili na vlasti,bili su cvjecke al za sebe,narod ništa nije imao,isti bi oni bili da dodju na vlast.
  • Generic placeholder image
    Pale 31.07.2020. 19:15
    Bas ovi iz starackog doma su išli u kafice iostajali do 23,ajd nelupaj mora se narod od nečega hraniti,neće jesti kamenje i pasti travu. A i sds bi možda malo promocije pred izbore,lafo brinu se za,narod,a kad su pljackali sve,nikom ništa
  • Generic placeholder image
    NN 31.07.2020. 15:27
    Ima li sta pametnije reci presmjesni paljanski sds🤣
  • Generic placeholder image
    Snajka 31.07.2020. 13:40
    Treba se uozbiljiti. Ovdje ismijavaju ljude koji nose maske i postuju udaljenost. Nisu ni ljekari i sestre svemoguci. I njih je snaslo kao i ostale. Ali je tacno da nema dovoljno informacija a sankcija nikako.
  • Generic placeholder image
    Cober 31.07.2020. 12:37
    Upravu suon je nesposoban.treba skratiti rad u kafičima
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 29m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    19h 1m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    21h 45m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    17h 23m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    13h 55m
    0