Opljačkana Crkva Svetih Arhangela u Velikom Ropotovu

10.04.2022. 14:30
0
IZVOR: srna.rs

Na Kosovu i Metohiji noćas je opljačkana Crkva Svetih Arhangela u Velikom Ropotovu iz koje je odnesen sef sa novcem, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz krstionice je uzet sef koji je crkvenim kolicima odnesen na groblje iznad crkve, gdje je otvoren i iz njega uzeta veća količina novca namijenjenog za promjenu poda u ovoj crkvi i za izgradnju crkve u selu Pančela.

Iz Kancelarije ističu da je od početka godine opljačkano i oskrnavljeno ukupno 11 pravoslavnih crkava na Kosovu i Metohiji.

- Ta činjenica predstavlja pravu sliku odnosa vlasti u Prištini prema sakralnim objektima Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Na taj način privremena administracija u Prištini nedvosmisleno pokazuje i šalje jasnu poruku da joj do suživota i do stabilizacije situacije na terenu nije uopšte stalo - poručuju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuju napade na srpske crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i pozivaju međunarodnu zajednicu i njene relevantne institucije da konačno reaguju i zaustave "divljanje i anticivilizacijsko ponašanje albanskih ekstremista".

- U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji su sve učestaliji napadi na verske objekte Srpske pravoslavne crkve, jer očito oni koji stoje iza takvih napada računaju sa tim da je to još jedan efikasan način da se zastraši i onespokoji srpski narod u pokrajini - zaključuje se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prije 24 godine usvojena Rezolucija 1244 Prije 24 godine usvojena Rezolucija 1244
Srbi se i danas okupili u Zvečanu i Leposaviću Srbi se i danas okupili u Zvečanu i Leposaviću
Nastavljeni protesti Srba na sjeveru Kosmeta Nastavljeni protesti Srba na sjeveru Kosmeta
Najčitanije
 • Mihailo Obrenović - Čovjek koji je Srbiju učinio najjačom vojnom silom na Balkanu
  16h 48m
  0
 • Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača
  17h 10m
  0
 • Marko Trifković iz Istočnog Sarajeva maturskim radom nadmašio nastavni plan i program (FOTO)
  7h 16m
  1
 • U Sarajevu muškarac nasmrt izbo mlađeg brata
  16h 11m
  0
 • U školi u Švajcarskoj djeca gazila zastavu Srbije (VIDEO)
  13h 7m
  0