Opljačkana Crkva Svetih Arhangela u Velikom Ropotovu

10.04.2022. 14:30
0
IZVOR: srna.rs

Na Kosovu i Metohiji noćas je opljačkana Crkva Svetih Arhangela u Velikom Ropotovu iz koje je odnesen sef sa novcem, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz krstionice je uzet sef koji je crkvenim kolicima odnesen na groblje iznad crkve, gdje je otvoren i iz njega uzeta veća količina novca namijenjenog za promjenu poda u ovoj crkvi i za izgradnju crkve u selu Pančela.

Iz Kancelarije ističu da je od početka godine opljačkano i oskrnavljeno ukupno 11 pravoslavnih crkava na Kosovu i Metohiji.

- Ta činjenica predstavlja pravu sliku odnosa vlasti u Prištini prema sakralnim objektima Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Na taj način privremena administracija u Prištini nedvosmisleno pokazuje i šalje jasnu poruku da joj do suživota i do stabilizacije situacije na terenu nije uopšte stalo - poručuju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuju napade na srpske crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i pozivaju međunarodnu zajednicu i njene relevantne institucije da konačno reaguju i zaustave "divljanje i anticivilizacijsko ponašanje albanskih ekstremista".

- U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji su sve učestaliji napadi na verske objekte Srpske pravoslavne crkve, jer očito oni koji stoje iza takvih napada računaju sa tim da je to još jedan efikasan način da se zastraši i onespokoji srpski narod u pokrajini - zaključuje se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Strašna priča iz Gračanice: NATO nam je ubio djecu - umjesto imena ostale tri tačke... Strašna priča iz Gračanice: NATO nam je ubio djecu - umjesto imena ostale tri tačke...
Najčitanije
 • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
  23h 16m
  0
 • „Dom invest“ gradi dom za vas
  20h 45m
  1
 • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
  14h 59m
  0
 • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
  20h 3m
  1
 • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
  11h 11m
  0