Опљачкана Црква Светих Архангела у Великом Ропотову

10.04.2022. 14:30
0
ИЗВОР: srna.rs

На Косову и Метохији ноћас је опљачкана Црква Светих Архангела у Великом Ропотову из које је однесен сеф са новцем, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из крстионице је узет сеф који је црквеним колицима однесен на гробље изнад цркве, гдје је отворен и из њега узета већа количина новца намијењеног за промјену пода у овој цркви и за изградњу цркве у селу Панчела.

Из Канцеларије истичу да је од почетка године опљачкано и оскрнављено укупно 11 православних цркава на Косову и Метохији.

- Та чињеница представља праву слику односа власти у Приштини према сакралним објектима Српске православне цркве на Косову и Метохији. На тај начин привремена администрација у Приштини недвосмислено показује и шаље јасну поруку да јој до суживота и до стабилизације ситуације на терену није уопште стало - поручују из Канцеларије.

Из Канцеларије за Косово и Метохију најоштрије осуђују нападе на српске цркве и манастире на Косову и Метохији и позивају међународну заједницу и њене релевантне институције да коначно реагују и зауставе "дивљање и антицивилизацијско понашање албанских екстремиста".

- У последње време на Косову и Метохији су све учесталији напади на верске објекте Српске православне цркве, јер очито они који стоје иза таквих напада рачунају са тим да је то још један ефикасан начин да се застраши и онеспокоји српски народ у покрајини - закључује се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
И даље се не може ући у село Бањскa, Јариње и Брњак затворени И даље се не може ући у село Бањскa, Јариње и Брњак затворени
Вучић: Најмање тројица Срба страдала, двојица од снајпера Вучић: Најмање тројица Срба страдала, двојица од снајпера
Наоружана лица напустила Манастир Бањска Наоружана лица напустила Манастир Бањска
Најчитаније
 • Погинуо директор Студентског дома у Фочи
  16h 52m
  0
 • Познато стање директора КПЗ Фоча: Више од 24 сата лежао повријеђен
  13h 12m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  3h 3m
  0
 • Божовић присуствовао литургији у Саборном храму Свете Тројице (ФОТО)
  21h 41m
  0
 • Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана
  21h 31m
  0