Опљачкана Црква Светих Архангела у Великом Ропотову

10.04.2022. 14:30
0
ИЗВОР: srna.rs

На Косову и Метохији ноћас је опљачкана Црква Светих Архангела у Великом Ропотову из које је однесен сеф са новцем, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из крстионице је узет сеф који је црквеним колицима однесен на гробље изнад цркве, гдје је отворен и из њега узета већа количина новца намијењеног за промјену пода у овој цркви и за изградњу цркве у селу Панчела.

Из Канцеларије истичу да је од почетка године опљачкано и оскрнављено укупно 11 православних цркава на Косову и Метохији.

- Та чињеница представља праву слику односа власти у Приштини према сакралним објектима Српске православне цркве на Косову и Метохији. На тај начин привремена администрација у Приштини недвосмислено показује и шаље јасну поруку да јој до суживота и до стабилизације ситуације на терену није уопште стало - поручују из Канцеларије.

Из Канцеларије за Косово и Метохију најоштрије осуђују нападе на српске цркве и манастире на Косову и Метохији и позивају међународну заједницу и њене релевантне институције да коначно реагују и зауставе "дивљање и антицивилизацијско понашање албанских екстремиста".

- У последње време на Косову и Метохији су све учесталији напади на верске објекте Српске православне цркве, јер очито они који стоје иза таквих напада рачунају са тим да је то још један ефикасан начин да се застраши и онеспокоји српски народ у покрајини - закључује се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Епископ Иринеј: Очување Космета - обавеза и императив и за цркву и за државу Епископ Иринеј: Очување Космета - обавеза и императив и за цркву и за државу
Срби у константном страху за сопствени живот Срби у константном страху за сопствени живот
Вучић: Нема признања независности Косова ни фактички, ни "де јуре" Вучић: Нема признања независности Косова ни фактички, ни "де јуре"
Најчитаније
 • ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
  18h 31m
  11
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  15h 42m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  3h 24m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  14h 43m
  0
 • Хиљаде родитеља коцкају се животима дјеце
  3h 39m
  0