Опљачкана Црква Светих Архангела у Великом Ропотову

10.04.2022. 14:30
0
ИЗВОР: srna.rs

На Косову и Метохији ноћас је опљачкана Црква Светих Архангела у Великом Ропотову из које је однесен сеф са новцем, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из крстионице је узет сеф који је црквеним колицима однесен на гробље изнад цркве, гдје је отворен и из њега узета већа количина новца намијењеног за промјену пода у овој цркви и за изградњу цркве у селу Панчела.

Из Канцеларије истичу да је од почетка године опљачкано и оскрнављено укупно 11 православних цркава на Косову и Метохији.

- Та чињеница представља праву слику односа власти у Приштини према сакралним објектима Српске православне цркве на Косову и Метохији. На тај начин привремена администрација у Приштини недвосмислено показује и шаље јасну поруку да јој до суживота и до стабилизације ситуације на терену није уопште стало - поручују из Канцеларије.

Из Канцеларије за Косово и Метохију најоштрије осуђују нападе на српске цркве и манастире на Косову и Метохији и позивају међународну заједницу и њене релевантне институције да коначно реагују и зауставе "дивљање и антицивилизацијско понашање албанских екстремиста".

- У последње време на Косову и Метохији су све учесталији напади на верске објекте Српске православне цркве, јер очито они који стоје иза таквих напада рачунају са тим да је то још један ефикасан начин да се застраши и онеспокоји српски народ у покрајини - закључује се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Страшна прича из Грачанице: НАТО нам је убио дјецу - умјесто имена остале три тачке... Страшна прича из Грачанице: НАТО нам је убио дјецу - умјесто имена остале три тачке...
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    23h 0m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 29m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 43m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 47m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 55m
    0