Opozicija i građani se okupili ispred Narodne skupštine Srpske

07.09.2023. 20:45
2
IZVOR: srpskainfo.com

Opozicionari i građani okupili su se na "Skupštini na otvorenom" u blizini Narodne skupštine Republike Srpske, uprkos tome što je Policijska uprava Banjaluka donijela rješenje kojim se ne dozvoljava okupljanje.

Protestuju zbog nepoštovanja brojnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, od kojih se posljednji odnosi na Ustavni sud BiH.

 

Pred parlament su došli šefovi klubova i poslanici SDS-a, PDP-a, liste "Za pravdu i red", poslanici "Narodnog fronta", kao i lideri stranaka.

Vidno je prisustvo tek nekoliko policajaca u neposrednoj blizini parlamenta.

Poslanik Narodnog gronta Željko Dubravac poručio je da su gaženja Narodne skupštine  obavezala poslanike da sa građanima kažu "ne" i "stop" degradaciji institucija.

– Za ovaj Ustav su dati životi i dijelovi tijela i svako mora da ga poštuje, pa i Milorad Dodik. Tražimo sjednicu Narodne skupštine RS na kojoj će se raspravljati o odgovornosti onih koji su prekršili zaključke. Ovo će biti početak narodnog bunta – kaže Dubravac.

Nebojša Vukanović kaže da je NSRS otuđena od moćnika. On je podsjetio na prekršene zaključke ove skupštine.

– Krajnje je vrijeme da se narod digne. Ovo je prvi u nizu razgovora sa građanima. Gledaćemo da obiđemo sva mjesta – rekao je Vukanović.

Igor Crnadak je rekao da su se okupili jer “režim ne želi raspravu u Narodnoj skupštini RS koja je napadnuta jer SNSD već 10 godina trguje njom”.

– Ne može se dostojanstvo NSRS pogaziti za jednu zgradu i za jednog kuma. Za PDP-e je Republika Srpska uvijek na prvom mjestu, ali nećemo dozvoliti da se pojedinac stavi ispred Republike Srpske. Onda je ona slaba. Danas šaljemo posljednji poziv poslanicima većine da održimo sjednicu o kršenju odluka NSRS. Ponašanje režima pokazuje koliko su svjesni da se njima bliži kraj – tvrdi Crnadak.

Vukota Govedarica je podsjetio na izjavu Milorada Dodika da je opizicija dijelom u pravu.

– Ako Dodik kaže da su opozicionari djelimično u pravu, to znači da smo u pravu 113 odsto, po Željki Cvijanović. Sasvim je jasno da smo jedno radili u parlamentu, davali instrukcije u institucijama BiH, a oni su sve radili kontra. Pripremili smo informaciju o ovom slučaju, ponudićemo je svim poslanicima i tražiti sazivanje posebne sjednice NSRS – rekao je Govedarica.

Piše: Slobodan Popadić

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Neko iz mase 08.09.2023. 06:42
  Isti ste i vlast i opozicija, samo licni interes... Nas se sjetite pred izbore.... Al mi smo krivi glasamo za vas... Jel imate sta konkretno da uradite da pomognete svom narodu ili samo pravite neke predstave? Sramota da vas bide, nisam ni na cijoj strabi kazem da su isti i vlast i opozicija.
 • Generic placeholder image
  Vladimir 07.09.2023. 21:04
  Ja nebrukajte se vise, radite nesto korisno. Stvarno niste normalni.
Povezane vijesti
Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba
Majka prvih četvorki u istoriji Banjaluke: Liče, ali već im sada vidim različitu narav Majka prvih četvorki u istoriji Banjaluke: Liče, ali već im sada vidim različitu narav
Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
Najčitanije
 • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
  11h 55m
  7
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  12h 0m
  1
 • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
  12h 52m
  0
 • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
  13h 6m
  0
 • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
  23h 55m
  0