Opozicija i građani se okupili ispred Narodne skupštine Srpske

07.09.2023. 20:45
2
IZVOR: srpskainfo.com

Opozicionari i građani okupili su se na "Skupštini na otvorenom" u blizini Narodne skupštine Republike Srpske, uprkos tome što je Policijska uprava Banjaluka donijela rješenje kojim se ne dozvoljava okupljanje.

Protestuju zbog nepoštovanja brojnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, od kojih se posljednji odnosi na Ustavni sud BiH.

 

Pred parlament su došli šefovi klubova i poslanici SDS-a, PDP-a, liste "Za pravdu i red", poslanici "Narodnog fronta", kao i lideri stranaka.

Vidno je prisustvo tek nekoliko policajaca u neposrednoj blizini parlamenta.

Poslanik Narodnog gronta Željko Dubravac poručio je da su gaženja Narodne skupštine  obavezala poslanike da sa građanima kažu "ne" i "stop" degradaciji institucija.

– Za ovaj Ustav su dati životi i dijelovi tijela i svako mora da ga poštuje, pa i Milorad Dodik. Tražimo sjednicu Narodne skupštine RS na kojoj će se raspravljati o odgovornosti onih koji su prekršili zaključke. Ovo će biti početak narodnog bunta – kaže Dubravac.

Nebojša Vukanović kaže da je NSRS otuđena od moćnika. On je podsjetio na prekršene zaključke ove skupštine.

– Krajnje je vrijeme da se narod digne. Ovo je prvi u nizu razgovora sa građanima. Gledaćemo da obiđemo sva mjesta – rekao je Vukanović.

Igor Crnadak je rekao da su se okupili jer “režim ne želi raspravu u Narodnoj skupštini RS koja je napadnuta jer SNSD već 10 godina trguje njom”.

– Ne može se dostojanstvo NSRS pogaziti za jednu zgradu i za jednog kuma. Za PDP-e je Republika Srpska uvijek na prvom mjestu, ali nećemo dozvoliti da se pojedinac stavi ispred Republike Srpske. Onda je ona slaba. Danas šaljemo posljednji poziv poslanicima većine da održimo sjednicu o kršenju odluka NSRS. Ponašanje režima pokazuje koliko su svjesni da se njima bliži kraj – tvrdi Crnadak.

Vukota Govedarica je podsjetio na izjavu Milorada Dodika da je opizicija dijelom u pravu.

– Ako Dodik kaže da su opozicionari djelimično u pravu, to znači da smo u pravu 113 odsto, po Željki Cvijanović. Sasvim je jasno da smo jedno radili u parlamentu, davali instrukcije u institucijama BiH, a oni su sve radili kontra. Pripremili smo informaciju o ovom slučaju, ponudićemo je svim poslanicima i tražiti sazivanje posebne sjednice NSRS – rekao je Govedarica.

Piše: Slobodan Popadić

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 08.09.2023. 06:42
    Isti ste i vlast i opozicija, samo licni interes... Nas se sjetite pred izbore.... Al mi smo krivi glasamo za vas... Jel imate sta konkretno da uradite da pomognete svom narodu ili samo pravite neke predstave? Sramota da vas bide, nisam ni na cijoj strabi kazem da su isti i vlast i opozicija.
  • Generic placeholder image
    Vladimir 07.09.2023. 21:04
    Ja nebrukajte se vise, radite nesto korisno. Stvarno niste normalni.
Povezane vijesti
Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju
Banjaluka: Žena skočila sa zgrade Banjaluka: Žena skočila sa zgrade
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    31m
    8
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    20h 40m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    21h 45m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    15h 28m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    11h 42m
    0