Опозиција и грађани се окупили испред Народне скупштине Српске

07.09.2023. 20:45
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

Опозиционари и грађани окупили су се на "Скупштини на отвореном" у близини Народне скупштине Републике Српске, упркос томе што је Полицијска управа Бањалука донијела рјешење којим се не дозвољава окупљање.

Протестују због непоштовања бројних закључака Народне скупштине Републике Српске, од којих се посљедњи односи на Уставни суд БиХ.

 

Пред парламент су дошли шефови клубова и посланици СДС-а, ПДП-а, листе "За правду и ред", посланици "Народног фронта", као и лидери странака.

Видно је присуство тек неколико полицајаца у непосредној близини парламента.

Посланик Народног гронта Жељко Дубравац поручио је да су гажења Народне скупштине  обавезала посланике да са грађанима кажу "не" и "стоп" деградацији институција.

– За овај Устав су дати животи и дијелови тијела и свако мора да га поштује, па и Милорад Додик. Тражимо сједницу Народне скупштине РС на којој ће се расправљати о одговорности оних који су прекршили закључке. Ово ће бити почетак народног бунта – каже Дубравац.

Небојша Вукановић каже да је НСРС отуђена од моћника. Он је подсјетио на прекршене закључке ове скупштине.

– Крајње је вријеме да се народ дигне. Ово је први у низу разговора са грађанима. Гледаћемо да обиђемо сва мјеста – рекао је Вукановић.

Игор Црнадак је рекао да су се окупили јер “режим не жели расправу у Народној скупштини РС која је нападнута јер СНСД већ 10 година тргује њом”.

– Не може се достојанство НСРС погазити за једну зграду и за једног кума. За ПДП-е је Република Српска увијек на првом мјесту, али нећемо дозволити да се појединац стави испред Републике Српске. Онда је она слаба. Данас шаљемо посљедњи позив посланицима већине да одржимо сједницу о кршењу одлука НСРС. Понашање режима показује колико су свјесни да се њима ближи крај – тврди Црнадак.

Вукота Говедарица је подсјетио на изјаву Милорада Додика да је опизиција дијелом у праву.

– Ако Додик каже да су опозиционари дјелимично у праву, то значи да смо у праву 113 одсто, по Жељки Цвијановић. Сасвим је јасно да смо једно радили у парламенту, давали инструкције у институцијама БиХ, а они су све радили контра. Припремили смо информацију о овом случају, понудићемо је свим посланицима и тражити сазивање посебне сједнице НСРС – рекао је Говедарица.

Пише: Слободан Попадић

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Neko iz mase 08.09.2023. 06:42
  Isti ste i vlast i opozicija, samo licni interes... Nas se sjetite pred izbore.... Al mi smo krivi glasamo za vas... Jel imate sta konkretno da uradite da pomognete svom narodu ili samo pravite neke predstave? Sramota da vas bide, nisam ni na cijoj strabi kazem da su isti i vlast i opozicija.
 • Generic placeholder image
  Vladimir 07.09.2023. 21:04
  Ja nebrukajte se vise, radite nesto korisno. Stvarno niste normalni.
Повезане вијести
Смијењем директор “Орла”, Влада поставила новог Смијењем директор “Орла”, Влада поставила новог
Колико кошта одржавање зграда Владе Српске у Бањалуци и Источном Сарајеву Колико кошта одржавање зграда Владе Српске у Бањалуци и Источном Сарајеву
Паљанин „помео“ бањалучке ћевапе Паљанин „помео“ бањалучке ћевапе
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  20h 24m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  21h 28m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  13h 12m
  5
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  12h 24m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  22h 0m
  0