Opozicija povlači posmatrače u Zvorniku

02.10.2022. 12:29
0
IZVOR: nebojsavukanovic.info

Velike zloupotrebe, prijetnje, zastrašivanja i pritisci na posmatrače opozicionih stranaka zabilježene su u gotovo svim selima u okolini Zvornika, a policija i Gradska izborna komisija nisu reagovale na brojne pozive. U znak protesta opozicione stranke su odlučile da povuku posmatrače sa biračkih mjesta u seoskom području, prenosi Nebojša Vukanović info.

Članovi Biračkih odbora iz vladajuće koalicije vrijeđaju i prijete posmatračima opozicije, ne dozvoljava im se da prate i kontrolišu izborni proces, članovi Biračkih odbora glasaju umjesto glasača, ne kontrolišu se lične karte i ne dozvoljava kontrola glasanja, a zarobljene institucije ne reaguju, ističe se u saopštenju.

Kako prenosi ovaj portal, juče je policija u Zvorniku i regiji Birač privela trojicu kandidata i aktivista opozicije na informativni razgovor, što predstavlja vid pritiska na opoziciju. U Majevcu kod Doboja takođe posmatračima opozicije nije dozvoljeno da uđu i prate izbore na biračkom mjestu, a nepravilnosti su zabilježene i na drugim mjestima u okolini Doboja i u Kozarskoj Dubici.

Uskoro će se posmatrači opozicionih stranaka okupiti ispred sjedišta Grada Zvornika kako bi izrazili protest i nezadovoljstvo grubim zloupotrebama izbornog procesa, a očekuje se reakcija Centralne izborne komisije BiH i drugih institucija.

Kao što se moglo očekivati, najveći problemi na glasanju su u Zvorniku i Doboju, gradovima koji su od ranije poznati po brojnim izbornim zloupotrebama, a nadam se da će ovaj put odgovorni odgovarati, prenosi Nebojša Vukanović info.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    12h 7m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    22h 25m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    22h 31m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 40m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    22h 29m
    0