Опозиција повлачи посматраче у Зворнику

02.10.2022. 12:29
0
ИЗВОР: nebojsavukanovic.info

Велике злоупотребе, пријетње, застрашивања и притисци на посматраче опозиционих странака забиљежене су у готово свим селима у околини Зворника, а полиција и Градска изборна комисија нису реаговале на бројне позиве. У знак протеста опозиционе странке су одлучиле да повуку посматраче са бирачких мјеста у сеоском подручју, преноси Небојша Вукановић инфо.

Чланови Бирачких одбора из владајуће коалиције вријеђају и пријете посматрачима опозиције, не дозвољава им се да прате и контролишу изборни процес, чланови Бирачких одбора гласају умјесто гласача, не контролишу се личне карте и не дозвољава контрола гласања, а заробљене институције не реагују, истиче се у саопштењу.

Како преноси овај портал, јуче је полиција у Зворнику и регији Бирач привела тројицу кандидата и активиста опозиције на информативни разговор, што представља вид притиска на опозицију. У Мајевцу код Добоја такође посматрачима опозиције није дозвољено да уђу и прате изборе на бирачком мјесту, а неправилности су забиљежене и на другим мјестима у околини Добоја и у Козарској Дубици.

Ускоро ће се посматрачи опозиционих странака окупити испред сједишта Града Зворника како би изразили протест и незадовољство грубим злоупотребама изборног процеса, а очекује се реакција Централне изборне комисије БиХ и других институција.

Као што се могло очекивати, највећи проблеми на гласању су у Зворнику и Добоју, градовима који су од раније познати по бројним изборним злоупотребама, а надам се да ће овај пут одговорни одговарати, преноси Небојша Вукановић инфо.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    21h 26m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    17h 58m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    20h 42m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    16h 20m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    19h 22m
    0