Opozvan načelnik opštine Drvar Dušica Runić

12.01.2022. 12:23
0
IZVOR: gerila.info

Na danas održanoj sjednici Opštinskog vijeća Drvar opozvan je načelnik opštine Drvar Dušica Runić (SNSD).

Inicijativa za pokretanje postupka opoziva načelnika opštine Drvar, koju potpisuje devet odbornika, podnesena je, kako se navodi, zbog kršenja odredaba iz Statuta Opštine Drvar, zbog nepoštovanja i neprovođenja odluka i zaključaka Opštinskog vijeća Drvar, zbog opstrukcije i blokade rada Opštinskog vijeća Drvar, kao i zbog nepoštivanja odredbi Zakona o budžetima FBiH, odnosno nesavjesnog i samovoljnog trošenja budžeta Opštine Drvar u prethodnom periodu.

Odbornici u Inicijativi navode da načelnik opštine Drvar Dušica Runić nesavjesno i neodgovorno obavlja svoju funkciju i traže od Opštinskog vijeća Drvar da pokrene postupak njenog opoziva.

Za zaključak o prihvatanju inicijative o pokretanju postupka opoziva glasali su četiri odbornika SNS FBiH, jedan odbornik DNS, jedan SP, tri nezavisna odbornika i jedan odbornik HDZ 1990.

Opštinsko vijeće Drvar je prihvatilo inicijativu i donijelo Zaključak o prihvatanju inicijative za pokretanje postupka opoziva načelnika opštine Drvar Dušice Runić.

Portal "Gerila" podsjeća da su odbornici Opštinskog vijeća Drvar i ranije pokretali inicijative za opoziv načelnika opštine Drvar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    15h 23m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    16h 7m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    20h 12m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    20h 16m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    5h 43m
    0