Oprez preko prevoja, moguća poledica

24.12.2021. 08:47
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 40 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven pitkom vodom.

Elektridistribucija:

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Podgrab - Stambolčić, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima Ćemanovići i Careve vode.

Novo Goražde,

Zbog radova na 10 kV vodu 10 kV vodu Čajniče doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu  od 9:00 do 12:30 časova u  naseljima: Žuželo, Bučje i Zakalje.

Zbog radova na 10 kV vodu Luke-Miljeno doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 13:00 do 15:00 časova potrošačima u naseljima: Kozara i Podkozara.

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu Luke-Miljeno doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 13:00 do 15:00 časova potrošačima u naseljima: Miljeno, Bezujno, Bučkovići, Popovići, Prvanj, Gaj, Ponikve, Stražica, Ždijelo, Brenta Crni Bor, Batotići i Trpinje.

Zbog radova na 10 kV vodu Kapov Han - Sudići doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu  od 9:00 do 12:30 časova u  naseljima: Kapov Han, Kobilići, Sudići i Gložin.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 16 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervenciju u posljednja 24 časa.

Han Pijesak,

Intervencija na gašenju zapaljenog smeća u kontejneru u naselju Bogalj. Požar ugašen.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija redovno, a dodatan oprez pri vožnji zbog moguće poledice potreban je u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i dionici Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i dionici Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prealz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Na graničnim prelazima Gradiška i Donja Gradina pojačan je intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS-a podsjećaju da je granični prelaz Kozarska Dubica otvoren za međunarodni putnički saobraćaj. 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom, ali toplije nego prethodni dan.

Slaba kiša očekuje se na jugu i krajnjem zapadu, a na istoku će se magla ponegdje zadržavati i tokom dana, uz hladnije vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, južnog i jugozapadnog smjera, popodne na zapadu jak.

Najviša temperatura vazduha biće od četiri do deset, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Sokolac minus šest, Višegrad i Rudo minus četiri, Foča minus dva, Han Pijesak, Doboj minus jedan, Gacko, Novi Grad, Čemerno i Zenica nula, Banjaluka jedan, Bileća, Sarajevo i Livno dva, Nevesinje, Tuzla i Bugojno tri, Srebrenica i Šipovo četiri, Bijeljina, Trebinje, Mrakovica i Mostar pet, te Ribnik i Bihać osam stepeni Celzijusovih.

Na Han Pijesku jutros je izmjereno 47 centimetara snijega, na Čemernu 45, Sokocu 21 i Gacku pet centimetara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    1h 23m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    21h 32m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    22h 37m
    4
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    16h 20m
    0