Opština Istočna Ilidža stipendirala 13 najuspješnijih studenata

16.08.2019. 13:29
0
IZVOR: Katera

Opština Istočna Ilidža danas je dodijelila 13 stipendija, u iznosu od po 1000 KM na godišnjem nivou, najuspješnijim studentima ove opštine.

Ove godine opština je budžetom izdvojila 30.000 KM za stipendiranje studenata, te ostatak sredstava u iznosu od 17.000 KM biće podijeljena u vidu jednokratnih novčanih pomoći studentima slabijeg socijalnog statusa.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da se iz budžeta opštine značajna sredstva izdvajaju i za usavršavanje, odnosno sticanje radnog iskustva, volonterskog ili pripravničkog.

Student Medicinskog fakulteta u Foči Goran Pašov smatra da će mu ova stipendija mnogo značiti u daljem obrazovanju, a svoju budućnost, kako kaže, vidi u daljem usavršavanju.

- Angažovaću se za ulaganje u svoje znanje, vjerujem da ću završiti magistarski a poslije toga i pronaći posao ovdje – istakao je Pašov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 36m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 42m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 40m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 18m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    10h 31m
    0