Opština pomogla JKP "Trnovo" sa 100.000 KM za sanaciju deponije

31.12.2021. 11:49
0
IZVOR: Katera

Opština Trnovo je danas Javnom komunalnom preduzeću „Trnovo“ isplatila 100.000 KM za nabavku neophodne opreme za saniranjae deponije u Krupačkim stijenama.

S obzirom da se radi o gradskoj deponiji koju koriste i Opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo očekujemo da i one izdvoje sredstva za ovu namjenu, kao i grad Istočno Sarajevo, kako bi ova deponija ispunjavala minimum uslova, saopštili su iz ove opštine.

Deponija „Krupačke stijene“, kojom upravlja JKP „Trnovo, zahtijeva hitnu sanaciju radi prilagođavanja rada prema zakonskoj regulativi.

U proteklom periodu, od osnivanja preduzeće je preduzelo mnoštvo aktivnosti, izrađen je „Idejni projekat sanacije sa nastavkom eksploatacije deponije komunalnog otpada „Krupačke stijene“ opština Trnovo, potom  „Projekat za izgradnju lagune za sakupljanje deponijskog filtrata na deponiji, navodi se u saopštenju.

Sanacija je dugotrajan i zahtjevan proces koji iziskuje velika novčana sredstva koje komunalno preduzeće ne može samostalno da obezbijedi.

Prateći projektnu dokumentaciju i smjernice sadržane u njoj, prioriteti u postupku sanacije deponije su prvenstveno izgradnja lagune za sakupljanje deponijskog filtrata, kao i ugradnja gasnih kolektora.

Takođe, jedan od prioriteta jeste nabavka građevinske mašine-buldozera veće snage koji je neophodan za svakodnevni proces odlaganja otpada na deponiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 43m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 45m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    17h 38m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 43m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 46m
    1