Општина помогла ЈКП "Трново" са 100.000 КМ за санацију депоније

31.12.2021. 11:49
0
ИЗВОР: Катера

Општина Трново је данас Јавном комуналном предузећу „Трново“ исплатила 100.000 КМ за набавку неопходне опреме за санирањае депоније у Крупачким стијенама.

С обзиром да се ради о градској депонији коју користе и Општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево очекујемо да и оне издвоје средства за ову намјену, као и град Источно Сарајево, како би ова депонија испуњавала минимум услова, саопштили су из ове општине.

Депонија „Крупачке стијене“, којом управља ЈКП „Трново, захтијева хитну санацију ради прилагођавања рада према законској регулативи.

У протеклом периоду, од оснивања предузеће је предузело мноштво активности, израђен је „Идејни пројекат санације са наставком експлоатације депоније комуналног отпада „Крупачке стијене“ општина Трново, потом  „Пројекат за изградњу лагуне за сакупљање депонијског филтрата на депонији, наводи се у саопштењу.

Санација је дуготрајан и захтјеван процес који изискује велика новчана средства које комунално предузеће не може самостално да обезбиједи.

Пратећи пројектну документацију и смјернице садржане у њој, приоритети у поступку санације депоније су првенствено изградња лагуне за сакупљање депонијског филтрата, као и уградња гасних колектора.

Такође, један од приоритета јесте набавка грађевинске машине-булдозера веће снаге који је неопходан за свакодневни процес одлагања отпада на депонији.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 32m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 16m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    10h 52m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    14h 56m
    0