Opština Sokolac podijelila 300 sjemenskih paketa

29.04.2020. 16:09
0
IZVOR: Katera

Opština Sokolac podijelila je danas 300 sjemenskih paketa za proljetnu sjetvu porodicama sa područja ove lokalne zajednice, a ukupna vrijednost paketa je oko 20.000 KM.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica ističe da je cilj lokalne uprave obezbijediti sjemena za 500 domaćinstava sa područja opštine.

- Poljoprivrednim proizvođačima danas smo podijelili sjemenske pakete za proljetnu sjetvu u kojima se nalaze sjemena krompira i luka. U narednom periodu očekujemo podršku određenih organizacija kako bi porodicama koje do sada nisu dobile ovakav vid paketa mogli uručiti sadni materijal - kazao je Bjelica.

On je dodao da će početkom maja krenuti postavljanje 50 plastenika i da bi taj broj u narednom periodu mogao biti uvećan.

Slika

Radomir Ristović jedan je od stanovnika Sokoca, koji je preuzeo paket, a kaže da podrška rukovodstva opštine mnogo znači tokom epidemije virusa korona.

- Posijao sam već značajan broj povrtlarskih kultura, ali smatram da će i ovaj paket sjemena dobro doći jer ne zna se koliko će trenutna situacija trajati i kakva će materijalna situacija biti nakon toga - rekao je Ristović.

Opština Sokolac u saradnji sa Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podijelila je u proteklom periodu 80 sjemenskih kao vid podrške poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa
U subotu podjela sjemenskih paketa U subotu podjela sjemenskih paketa
Bjelica se oglasio nakon današnjeg ubistva u Sokocu Bjelica se oglasio nakon današnjeg ubistva u Sokocu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    22h 19m
    10
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    13h 14m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    12h 3m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    22h 25m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    14h 40m
    0