Organizacija "Srbi za Srbe" finansirala pakete pomoći višečlanim porodicama iz Pala

29.04.2020. 21:16
0
IZVOR: Katera

U zajedničkoj akciji Udruženja višečlanih porodica Pale "4 plus" i Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" danas je u Palama podijeljeno 14 prehrambenih paketa pomoći višečlanim porodicama.

Prema riječima predsjednika Udruženja "4 plus" Željka Ninkovića, ovo udruženje okuplja 105 porodica sa četvoro i više djece, koje za cilj ima promociju pronatalitetne politike i zaštitu osnovnog stuba svakog društva - porodice.

Slika

- Čitava akcija je sprovedena na transparentan način i sve porodice su imale na uvid šta se nudi, kome i koliko. Mi imamo svoju "viber" grupu, gdje smo objavili šta nam se nudi i pozvali da se jave oni koji je najpotrebnije da dobije te pakete - kaže Ninković.

On dodaje da, iako su u startu planirali da pomognu oko 10 porodica, organizacija "Srbi za Srbe" je prihvatila da pomogne svih 14 porodica koje su se javile da im je potrebna pomoć.

Ninković ističe da je ova akcija jedan od boljih poteza ovog udruženja, te izražava nadu da će ova pomoć dobro doći pomenutim porodicama, s obzirom da je još uvijek na snazi vanredno stanje.

- Glavni problem sa kojim se susrećemo je nezaposlenost pojedinih članova naših porodica, jer od tih 105 porodica imamo 39 kod kojih nijedan bračni drug ne radi, 49 gdje radi samo jedan član porodice i samo 17 porodica, gdje oba roditelja rade - kaže Ninković.

Ninković dodaje da je plan Udruženja "4 plus" da u narednom periodu pomogne višečlanim porodicama koje se bave poljoprivredom, tako što će im omogućiti donacije koje će poboljšati njihov rad i kako bi mogle da obezbjede sebe i proizvedu višak vrijednosti za tržište.

Prema njegovim riječima, Udruženje višečlanih porodica "4 plus" je udruženje od javnog interesa u opštini Pale, te da su od osnivanja 2015. godine do danas uspjeli da se izbore za pronatalitetni dodatak.

Slika

Porodice koje su danas dobile pakete pomoći su izrazile veliku zahvalnost matičnom udruženju "4 plus", koje ulaže velike napore kako bi im pomogli, ali i organizaciji "Srbi za Srbe", koja je finansirala kupovinu sredstava za dezinfekciju i prehrambenih proizvoda.

Organizacija "Srbi za Srbe" je nastala krajem 2005. godine, prvenstveno kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko plemenitih ciljeva, tačnije, oko projekata pomoći socijalno ugroženim višedetnim srpskim porodicama širom Balkana.

Okosnicu organizacije čine mladi i energični ljudi, okupljeni zajedničkom vizijom pomoći onima koji su blagosloveni brojnim potomstvom, svjesnih da svakom ko ne živi u materijalnom izobilju i mala pomoć znači puno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Najčitanije
 • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
  24.04.2024
  0
 • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
  13h 37m
  1
 • „Dom invest“ gradi dom za vas
  23h 11m
  1
 • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
  17h 25m
  0
 • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
  22h 29m
  1