Организација "Срби за Србе" финансирала пакете помоћи вишечланим породицама из Пала

29.04.2020. 21:16
0
ИЗВОР: Катера

У заједничкој акцији Удружења вишечланих породица Пале "4 плус" и Хуманитарне организације "Срби за Србе" данас је у Палама подијељено 14 прехрамбених пакета помоћи вишечланим породицама.

Према ријечима предсједника Удружења "4 плус" Жељка Нинковића, ово удружење окупља 105 породица са четворо и више дјеце, које за циљ има промоцију пронаталитетне политике и заштиту основног стуба сваког друштва - породице.

Слика

- Читава акција је спроведена на транспарентан начин и све породице су имале на увид шта се нуди, коме и колико. Ми имамо своју "вибер" групу, гдје смо објавили шта нам се нуди и позвали да се јаве они који је најпотребније да добије те пакете - каже Нинковић.

Он додаје да, иако су у старту планирали да помогну око 10 породица, организација "Срби за Србе" је прихватила да помогне свих 14 породица које су се јавиле да им је потребна помоћ.

Нинковић истиче да је ова акција један од бољих потеза овог удружења, те изражава наду да ће ова помоћ добро доћи поменутим породицама, с обзиром да је још увијек на снази ванредно стање.

- Главни проблем са којим се сусрећемо је незапосленост појединих чланова наших породица, јер од тих 105 породица имамо 39 код којих ниједан брачни друг не ради, 49 гдје ради само један члан породице и само 17 породица, гдје оба родитеља раде - каже Нинковић.

Нинковић додаје да је план Удружења "4 плус" да у наредном периоду помогне вишечланим породицама које се баве пољопривредом, тако што ће им омогућити донације које ће побољшати њихов рад и како би могле да обезбједе себе и произведу вишак вриједности за тржиште.

Према његовим ријечима, Удружење вишечланих породица "4 плус" је удружење од јавног интереса у општини Пале, те да су од оснивања 2015. године до данас успјели да се изборе за пронаталитетни додатак.

Слика

Породице које су данас добиле пакете помоћи су изразиле велику захвалност матичном удружењу "4 плус", које улаже велике напоре како би им помогли, али и организацији "Срби за Србе", која је финансирала куповину средстава за дезинфекцију и прехрамбених производа.

Организација "Срби за Србе" је настала крајем 2005. године, првенствено као идеја српског народа у расејању да се окупи око племенитих циљева, тачније, око пројеката помоћи социјално угроженим вишедетним српским породицама широм Балкана.

Окосницу организације чине млади и енергични људи, окупљени заједничком визијом помоћи онима који су благословени бројним потомством, свјесних да сваком ко не живи у материјалном изобиљу и мала помоћ значи пуно.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 58m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 12m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 2m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 27m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 17m
    0