Организација "Срби за Србе" финансирала пакете помоћи вишечланим породицама из Пала

29.04.2020. 21:16
0
ИЗВОР: Катера

У заједничкој акцији Удружења вишечланих породица Пале "4 плус" и Хуманитарне организације "Срби за Србе" данас је у Палама подијељено 14 прехрамбених пакета помоћи вишечланим породицама.

Према ријечима предсједника Удружења "4 плус" Жељка Нинковића, ово удружење окупља 105 породица са четворо и више дјеце, које за циљ има промоцију пронаталитетне политике и заштиту основног стуба сваког друштва - породице.

Слика

- Читава акција је спроведена на транспарентан начин и све породице су имале на увид шта се нуди, коме и колико. Ми имамо своју "вибер" групу, гдје смо објавили шта нам се нуди и позвали да се јаве они који је најпотребније да добије те пакете - каже Нинковић.

Он додаје да, иако су у старту планирали да помогну око 10 породица, организација "Срби за Србе" је прихватила да помогне свих 14 породица које су се јавиле да им је потребна помоћ.

Нинковић истиче да је ова акција један од бољих потеза овог удружења, те изражава наду да ће ова помоћ добро доћи поменутим породицама, с обзиром да је још увијек на снази ванредно стање.

- Главни проблем са којим се сусрећемо је незапосленост појединих чланова наших породица, јер од тих 105 породица имамо 39 код којих ниједан брачни друг не ради, 49 гдје ради само један члан породице и само 17 породица, гдје оба родитеља раде - каже Нинковић.

Нинковић додаје да је план Удружења "4 плус" да у наредном периоду помогне вишечланим породицама које се баве пољопривредом, тако што ће им омогућити донације које ће побољшати њихов рад и како би могле да обезбједе себе и произведу вишак вриједности за тржиште.

Према његовим ријечима, Удружење вишечланих породица "4 плус" је удружење од јавног интереса у општини Пале, те да су од оснивања 2015. године до данас успјели да се изборе за пронаталитетни додатак.

Слика

Породице које су данас добиле пакете помоћи су изразиле велику захвалност матичном удружењу "4 плус", које улаже велике напоре како би им помогли, али и организацији "Срби за Србе", која је финансирала куповину средстава за дезинфекцију и прехрамбених производа.

Организација "Срби за Србе" је настала крајем 2005. године, првенствено као идеја српског народа у расејању да се окупи око племенитих циљева, тачније, око пројеката помоћи социјално угроженим вишедетним српским породицама широм Балкана.

Окосницу организације чине млади и енергични људи, окупљени заједничком визијом помоћи онима који су благословени бројним потомством, свјесних да сваком ко не живи у материјалном изобиљу и мала помоћ значи пуно.

Коментари 0
Повезане вијести
Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе" Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
Ваздух данас најзагађенији на Палама, ризично и у доњем дијелу града Ваздух данас најзагађенији на Палама, ризично и у доњем дијелу града
Расписан тендер за израду пројекта за реконструкцију магистралног пута Пале - Подграб Расписан тендер за израду пројекта за реконструкцију магистралног пута Пале - Подграб
Најчитаније
 • Детаљи убиства у Рогатици: Ловац из нехата убио другог ловца
  6h 12m
  0
 • Због пса репетирао пиштољ према породици
  12h 11m
  6
 • Ухапшен због убиства у општини Рогатица
  7h 48m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  17h 45m
  1
 • Шмит: Нећу повући Инцков закон, на Додика више не треба рачунати
  7h 27m
  9