Osmomartovska priredba mališana iz paljanskog vrtića "Bubamara"

07.03.2024. 20:50
0
IZVOR: srna.rs

Mališani paljanskog vrtića "Bubamara" večeras su izveli priredbu "Najljepša bajka, to je moja majka" povodom 8. marta, koja je ujedno imala i humanitarni karakter budući da se mogla priložiti pomoć za porodicu Terzić kojoj su nedavno smrtno stradala dva člana u požaru u Mokrom.

Direktor Dječijeg centra "Bubamara" sa Pala Vanja Jugović rekla je da je tragično nastradala djevojčica bila "bubamarac" i da je djelila tri godine radosti i sreće pod krovom vrtića, a ovo je jedan do načina da pokušaju da pomognu porodici.

Slika

Jugovićeva je rekla novinarima da je oko 260 djece iz 11 vaspitno-obrazovnih grupa, uz pomoć vaspitačica, pripremilo priredbu sa više programskih sadržaja, recitacija, plesnim koreografijama, horskim pjevanjem i igrokazom.

Ona je navela da je riječ o tradicionalnoj, osmomartovskoj priredbi za najdraže žene - majke, bake, seke, ujne, tetke, strine.

- Nastupali su mališani od dvije do šest godina. Oni su više od mjesec dana priremali ove tačke, a s obzirom na to da su dječica najviše vezane za majke, priredbu su spremili sa puno ljubavi - istakla je Jugovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 16m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    19h 21m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    13h 4m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    14h 10m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 38m
    0