Осмомартовска приредба малишана из паљанског вртића "Бубамара"

07.03.2024. 20:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Малишани паљанског вртића "Бубамара" вечерас су извели приредбу "Најљепша бајка, то је моја мајка" поводом 8. марта, која је уједно имала и хуманитарни карактер будући да се могла приложити помоћ за породицу Терзић којој су недавно смртно страдала два члана у пожару у Мокром.

Директор Дјечијег центра "Бубамара" са Пала Вања Југовић рекла је да је трагично настрадала дјевојчица била "бубамарац" и да је дјелила три године радости и среће под кровом вртића, а ово је један до начина да покушају да помогну породици.

Слика

Југовићева је рекла новинарима да је око 260 дјеце из 11 васпитно-образовних група, уз помоћ васпитачица, припремило приредбу са више програмских садржаја, рецитација, плесним кореографијама, хорским пјевањем и игроказом.

Она је навела да је ријеч о традиционалној, осмомартовској приредби за најдраже жене - мајке, баке, секе, ујне, тетке, стрине.

- Наступали су малишани од двије до шест година. Они су више од мјесец дана приремали ове тачке, а с обзиром на то да су дјечица највише везане за мајке, приредбу су спремили са пуно љубави - истакла је Југовићева.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 43m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 39m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 43m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 36m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 33m
    0