Osnovano Udruženje profesionalnih vatrogasaca-spasilaca Republike Srpske u Palama

07.11.2021. 22:25
3
IZVOR: Katera

Na Osnivačkoj skupštini udruženja profesionalnih vatrogasaca-spasilaca, održanoj 4. novembra tekuće godine, donesena je odluka o osnivanju Udruženja profesionalnih vatrogasaca-spasilaca Republike Srpske sa sjedištem na Palama.

Članovi osnivačke skupštine bili su vatrogasci-spasioci koji su došli iz gradova i opština širom Republike Srpske, te jednoglasno usvojili da predsjednik Udruženja bude Savo Bubić iz Teslića, predsjednik Upravnog odbora Mile Vukman iz Broda i sekretar Saša Ilić iz Zvornika, kao i da sjedište Udruženja bude na Palama.

Pored navedenih organa izabran je i Upravni odbor od 7 članova, Statutarna komisija od tri člana, te Nadzorni odbor od pet članova, u čijim sastavima su vatrogasci-spasioci iz svih krajeva Republike Srpske, odnosno iz raznih vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Zadatak i ciljevi udruženja su da se podigne svijest oko uloge profesionalnih vatrogasaca-spasilaca u društvu, da se ukaže na stvarno stanje u vatrogasno-spasilačkim jedinicama, na iznalaženju rješenja za poboljšavanje uslova rada svih vatrogasaca-spasilaca, pogotovo onih kojima su uskraćena sva radnička prava predviđena zakonima Republike Srpske.

Slika

Foto: Udruženje vatrogasaca-spasilaca RS

Zadaci i ciljevi jesu i da se teži ka poboljšanju i izjednačavanju uslova rada, svih vatrogasaca-spasilaca, bez obzira u kojoj opštini ili gradu radili.

Kao udruženje cilj nam im je da pomognu, ili čak obezbjede specifične usluge vatrogascima-spasiocima, širom Republike Srpske.

- Svojim radom daćemo podršku na rješavanju mnogobrojnih problema u vatrgogasno-spasilačkim jedinicama zasnovanim na njihovim potrebama. Možemo reći i da je jedan od razloga osnivanja ovog udruženja, sticanje prakse, novog znanja i poznanstva među vatrogascima-spasiocima. Neizostavno je reći da kao udruženje treba da djelujemo prema svim relevantnim organima kao što su: Vlada Republike Srpske, Sindikalne organizacije, Vatorogasni savez Republike Srpske i opštine/gradovi, koji jedini mogu pomoću u rješavanju svih problema sa kojima se susreću vatrogasci-spasioci - navodi se u saopštenju ovog Udruženja.

Dodaju da će uvijek težiti da budu bolji, jači i uspješniji vremenom, te steknu status udruženja od javnog interesa, gdje su daleko veće mogućnosti rješavanja problema samih vatrogasaca-spasilaca.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    🚒🚒🚒 08.11.2021. 09:09
    Svaka čast. Podrška od ♥️
  • Generic placeholder image
    Mačak 08.11.2021. 09:02
    Bilo je vrijeme. Ako sve zemlje u okruženju imaju, već odavno, udruženja takvog profila, zašto ne bi imala i Republika Srpska? Morate se izboriti za radna prava koja vam po Zakonu o radu, Zakonom zaštite od požara pripadaju, ali isto tako da popravite imidž vatrogasaca, koji je, iskreno, na jako niskim granama. Želim vam svu sreću u životu i radu i da ne posustanete u vašoj borbi!
  • Generic placeholder image
    Frki 08.11.2021. 01:18
    Svaka cast za ideju!
    Nadam se da ce se probuditi svjest gradjana i nacalnika i gradonacalnika prema ovom plemenitom poslu,i da nece biti nepravedno zaspostavljeni i platom podcenjeni.
    GRADjANIN
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 24m
    0
  • Slani mafini
    13h 45m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 40m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 34m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    8h 3m
    3