Основано Удружење професионалних ватрогасаца-спасилаца Републике Српске у Палама

07.11.2021. 22:25
3
ИЗВОР: Катера

На Оснивачкој скупштини удружења професионалних ватрогасаца-спасилаца, одржаној 4. новембра текуће године, донесена је одлука о оснивању Удружења професионалних ватрогасаца-спасилаца Републике Српске са сједиштем на Палама.

Чланови оснивачке скупштине били су ватрогасци-спасиоци који су дошли из градова и општина широм Републике Српске, те једногласно усвојили да предсједник Удружења буде Саво Бубић из Теслића, предсједник Управног одбора Миле Вукман из Брода и секретар Саша Илић из Зворника, као и да сједиште Удружења буде на Палама.

Поред наведених органа изабран је и Управни одбор од 7 чланова, Статутарна комисија од три члана, те Надзорни одбор од пет чланова, у чијим саставима су ватрогасци-спасиоци из свих крајева Републике Српске, односно из разних ватрогасно-спасилачких јединица.

Задатак и циљеви удружења су да се подигне свијест око улоге професионалних ватрогасаца-спасилаца у друштву, да се укаже на стварно стање у ватрогасно-спасилачким јединицама, на изналажењу рјешења за побољшавање услова рада свих ватрогасаца-спасилаца, поготово оних којима су ускраћена сва радничка права предвиђена законима Републике Српске.

Слика

Фото: Удружење ватрогасаца-спасилаца РС

Задаци и циљеви јесу и да се тежи ка побољшању и изједначавању услова рада, свих ватрогасаца-спасилаца, без обзира у којој општини или граду радили.

Као удружење циљ нам им је да помогну, или чак обезбједе специфичне услуге ватрогасцима-спасиоцима, широм Републике Српске.

- Својим радом даћемо подршку на рјешавању многобројних проблема у ватргогасно-спасилачким јединицама заснованим на њиховим потребама. Можемо рећи и да је један од разлога оснивања овог удружења, стицање праксе, новог знања и познанства међу ватрогасцима-спасиоцима. Неизоставно је рећи да као удружење треба да дјелујемо према свим релевантним органима као што су: Влада Републике Српске, Синдикалне организације, Ваторогасни савез Републике Српске и општине/градови, који једини могу помоћу у рјешавању свих проблема са којима се сусрећу ватрогасци-спасиоци - наводи се у саопштењу овог Удружења.

Додају да ће увијек тежити да буду бољи, јачи и успјешнији временом, те стекну статус удружења од јавног интереса, гдје су далеко веће могућности рјешавања проблема самих ватрогасаца-спасилаца.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    🚒🚒🚒 08.11.2021. 09:09
    Svaka čast. Podrška od ♥️
  • Generic placeholder image
    Mačak 08.11.2021. 09:02
    Bilo je vrijeme. Ako sve zemlje u okruženju imaju, već odavno, udruženja takvog profila, zašto ne bi imala i Republika Srpska? Morate se izboriti za radna prava koja vam po Zakonu o radu, Zakonom zaštite od požara pripadaju, ali isto tako da popravite imidž vatrogasaca, koji je, iskreno, na jako niskim granama. Želim vam svu sreću u životu i radu i da ne posustanete u vašoj borbi!
  • Generic placeholder image
    Frki 08.11.2021. 01:18
    Svaka cast za ideju!
    Nadam se da ce se probuditi svjest gradjana i nacalnika i gradonacalnika prema ovom plemenitom poslu,i da nece biti nepravedno zaspostavljeni i platom podcenjeni.
    GRADjANIN
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 54m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 49m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 54m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 43m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 52m
    3