Osvještan spomenik u Mokrom

27.05.2022. 18:11
0
IZVOR: katera.news

U Mokrom kod Pala danas je osvještano spomen-obilježje i služen parastos za 52 poginula i preminula borca iz tog mjesta.

Spomenik je osvještan u sklopu programa povodom 30. godina od početka Odbrambeno-otadžbinskog rata, koji organizuje Boračka organizacija opštine Pale u saradnji sa istitucijama.

Manifestacija pod nazivom "Dani sjećanja na juni 1992. godine" ima za  cilj očuvanje sjećanja na poginule borce i sve žrtve postradale za Republiku Srpsku.

Izgradnja spomen-obilježje u Mokrom počela je u septembru 2018. godine kada je rekonstruisan i spomenik borcima iz Narodnooslobodilačke borbe i civilnim žrtvama fašističkog terora.

Prema programu obilježavanja iz Boračke organizacije Pale najavili su da će u nedjelju, 29. maja, od 16.00 časova u Cekovića kući na Palama biti postavljena izložba pod nazivom "30 godina Republike Srpske u Sarajevsko-romanijskoj regiji", a u srijedu, 1. juna, u 11.00 časova biće osvještan spomenik poginulim borcima iz Ljubogošte.

Komentari 0
Povezane vijesti
Guslarsko veče u Mokrom 10. maja Guslarsko veče u Mokrom 10. maja
Mali Vasilije operisan, Terzićima nakon stravičnog požara neophodna pomoć Mali Vasilije operisan, Terzićima nakon stravičnog požara neophodna pomoć
Pomozimo porodici Terzić – računi za ulatu finansijskih sredstava Pomozimo porodici Terzić – računi za ulatu finansijskih sredstava
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    12h 48m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    13h 32m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    17h 37m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    17h 41m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    3h 8m
    0