Освјештан споменик у Мокром

27.05.2022. 18:11
0
ИЗВОР: katera.news

У Мокром код Пала данас је освјештано спомен-обиљежје и служен парастос за 52 погинула и преминула борца из тог мјеста.

Споменик је освјештан у склопу програма поводом 30. година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата, који организује Борачка организација општине Пале у сарадњи са иституцијама.

Манифестација под називом "Дани сјећања на јуни 1992. године" има за  циљ очување сјећања на погинуле борце и све жртве пострадале за Републику Српску.

Изградња спомен-обиљежје у Мокром почела је у септембру 2018. године када је реконструисан и споменик борцима из Народноослободилачке борбе и цивилним жртвама фашистичког терора.

Према програму обиљежавања из Борачке организације Пале најавили су да ће у недјељу, 29. маја, од 16.00 часова у Цековића кући на Палама бити постављена изложба под називом "30 година Републике Српске у Сарајевско-романијској регији", а у сриједу, 1. јуна, у 11.00 часова биће освјештан споменик погинулим борцима из Љубогоште.

Коментари 0
Повезане вијести
Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ
Помозимо породици Терзић – рачуни за улату финансијских средстава Помозимо породици Терзић – рачуни за улату финансијских средстава
Отворен рачун посебних намјена за помоћ породици Терзић Отворен рачун посебних намјена за помоћ породици Терзић
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    18h 46m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 15m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 29m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 33m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    6h 41m
    0