Otac pretučenog dječaka: Lazar je modar i uplašen nakon mučkog napada Albanaca

22.01.2023. 20:10
1

Otac petnaestogodišnjeg srpskog dječaka, koga su jutros u Suvom Dolu pretukla četvorica Albanaca, kaže da je njegov sin nakon mučkog napada albanskih ekstremista modar od batina, uplašen i da jedva progovara.

Zlatko M. otkrio je da je njegov sin napadnut dok je išao na posao u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, koji je radio vikendom kako bi sebi nešto zaradio, iako je još školarac.

Prema njegovim riječima, automobil u kojem su bili Albanci pojavio se niotkuda čim je Lazar izašao iz zgrade u kojoj živi

- Oni su ga pitali nešto na albanskom jeziku, a Lazar nije znao da odgovori i tako su shvatili da je u pitanju Srbin. Izašli su iz auta, četvorica ih je bilo, uzeli su mu telefon i isprebijali ga, išutirali - ispričao je Zlatko M. za “Večernje novosti”.

Kako je opisao, Lazar se potom sklonio u zgradu u blizini, za koju zna da u njoj žive Srbi, gdje je potražio pomoć.

- Pošto su mu Albanci ukrali i telefon, nije mogao ni da obavesti porodicu o tome šta mu se dogodilo, već su to uradili ljudi iz zgrade u koju je ušao nakon što je napadnut - objasnio je Lazarov otac.

On kaže da ni sam nema riječi za ono što se dogodilo njegovom sinu, koji je još dijete od 15 godina i zna samo za kuću, školu i to što povremeno radi vikendom.

- Nikad se ovo neće zaustaviti - zaključio je otac pretučenog petnaestogoišnjaka, koji je nakon napada odveo sina u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gdje su mu konstatovane povrede glave, hematomi i podlivi ispod oka.

Dječak, koga su čestvorica starijih Albanaca udarali i u predjelu grudi i stomaka, poslije ukazane ljekarske pomoći i detaljnih pregleda otpušten je na kućno liječenje. 

Dječaka Lazara M. (15) pretukla su jutros četiri starija Albanca u etnički mješovitom naselju Suvi Do, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da su Lazaru, koji je išao pješke, Albanci iz automobila u pokretu dobacivali na njihovom jeziku, a potom su, shvativši da je riječ o dječaku srpske nacionalnosti, izašli iz vozila i pretukli ga.

- Lazar je jutros u pratnji svog oca Zlatka došao u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici sa vidljivim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u grudni koš i stomak - naveli su iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da je dječak nakon kompletne dijagnostike otpušten na kućno liječenje.

Ističući da se nakon napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dijete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista, iz Kancelarije ukazuju da do napada dolazi na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kurtijeve kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama.

- Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu - poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se dodaje da u ovom slučaju ne smije biti mjesta relativizaciji napada, jer je Lazar M. napadnut samo i isključivo zato što je Srbin.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Leo 22.01.2023. 21:12
    Strpite se do sutra popodne...Ide obraćanje Picoustog oca nacije da vam kaže da su se uvjek djeca tukla između sebe...Pa eto i njegov prvenac je bio žrtva političkih dušmana u BH,koji su odavali informacije kud se mali faraon kreće...i onda vi jednoglasno aplaudirajte...Jos da mu Kvisko nije otišao u Ameriku da "sredjiva" stanje u crkvi...tek bi mu tada i Oliver Mlakar pozavidio..Kakve generacije se izrodise od ovakvih zvučnih vojskovođa u srpskom narodu...tuga
Povezane vijesti
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Pretučeni tinejdžer podlegao povredama Pretučeni tinejdžer podlegao povredama
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    22h 40m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    13h 10m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    12h 51m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    21h 33m
    0
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    1h 37m
    0