Otac učenika iz Pala: Mog sina grupa vršnjaka zatrpavala snijegom

12.02.2020. 13:48
3
IZVOR: nezavisne.com

Grupa od sedam ili osam đaka je mog jedanaestogodišnjeg sina, koji je peti razred Osnovne škole "Srbija" u Palama, gađalo grudvama i zatrpavalo snijegom, nakon čega se on žali na bolove u grudnom košu, zbog čega je i danas na ljekarskim pregledima.

Rekao je to za "Nezavisne" ogorčeni otac ovog dječaka, koji ističe da o svemu postoji i snimak sa školskog video-nadzora, ali mu radnici škole nisu dali da ga pogleda.

-U prošli petak, ispred škole, na njihovom odbojkaškom igralištu, desilo se da njih sedam-osam iz razreda istuku svog druga, njihovog uzrasta - naveo je ovaj otac.

Prvo ih je njegov sin, kako kaže, gađao grudvama, nakon čega su oni počeli da trče za njim.

-Jedan od njih ga je oborio, a onda su pritrčali i ostali. Oni su ga valjali u snijeg, on je bio kao Snješko Bijelić. Čitav dan je potom bio mokar u školi - rekao je ovaj roditelj u izjavi za "Nezavisne".

Ovaj slučaj je šokirao i Sonju Karadžić-Jovičević, potpredsjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, koja je po struci ljekar, a svoje ogorčenje iskazala je na Twitteru.

-Oplakala sam pola dana i mogla bih još, za malim pacijentom, učenikom O.Š."Srbija" na Palama. Tuklo ga osam vršnjaka. Snimci postoje.

Slika

Učiteljica i menadžment se prave ludi. A nije prvi put.  Već je bilo polomljenih zuba. I ruka nedavno. Ministrice? Policijo? - navela je Karadžić-Jovičevićeva.

Sanja Marković, direktor OŠ "Pale", rekla nam je u kratkom telefonskom razgovoru da je trenutno zauzeta, te da će nas kasnije kontaktirati da bi nam dala izjavu.

Iz PU Istočno Sarajevo rekli su nam da im ovaj slučaj nije prijavila ni škola, ni ljekarska ustanova, ni roditelj, ali da će odmah postupiti na osnovu navoda koji su se pojavili u medijima.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Komi 12.02.2020. 21:14
    Ova skola je inace poznata po vrsnjackom nasilju,pocevsi od toga da su ucenicima znali razbijati zube gadjati ih flasama itd...Cak i ucenici ove skole maltreriraju profesore psihicki svaki dan cak se desavalo i fizicki...
  • Generic placeholder image
    Svašta 12.02.2020. 20:27
    Padne ti na pamet dobar tvit pa zaboraviš da prijaviš policiji da je neko pretučen!?
  • Generic placeholder image
    Anonimno 12.02.2020. 18:08
    Ako je dijete bilo na ljekarskom pregledu, ljekar je trebao ustanoviti(vidjeti) povrede i odmah obavijestiti Centar za Socijalni rad i Policiju, koliko znam to je po zakonu.
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 30m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 54m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    3h 9m
    9
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    19h 38m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    4h 48m
    0