Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović

01.06.2020. 13:03
0
IZVOR: SRNA

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović, koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, otvoren je od danas, a pravo učešća imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika sa muzičkim djelom sa riječima na nekom od jezika koji se govore na njihovoj teritoriji.

Konkurs za ovu nagradu, čiji novčani iznos je 2.000 evra, biće biti otvoren do 30. juna, a dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.

Svi detalji o pravilima dodjele nagrade i konkursu nalaze se na sajtu www.milanmladenovic.com, saošteno je iz Zadužbine Milana Mladenovića.

Prema propozicijama, djela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna prošle i 30. juna ove godine.

Objavljenim djelima će se smatrati ona koja je autor ili drugo lice sa njegovom dozvolom, učinio trajno pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dvije platforme digitalne distribucije /dizer, i-tjuns, spotifaj, bendkemp, jutjub, tidal, miksklaud, saundklaud i slično /Deezer, iTunes, SpotiFy, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud/.

Prijave djela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com između 1. i 30. juna.

Ukoliko žiri ocijeni da nema prijavljenih djela sa vrijednostima koje podrazumijeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodijeliti.

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene umjetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, preminulog frontmena kultne muzičke gurpe "EKV".

Nagrada se dodjeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja 21. septembra za muzičko djelo sa riječima od izuzetne umjetničke vrijednosti.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodijeljena prošle godine, je bend "Artan Lili".

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    55m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 51m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    18h 36m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    15h 35m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    16h 47m
    0