Otvoren Memorijalni turnir „Boško Vujadin“

29.06.2021. 09:29
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Memorijalni turnir „Boško Vujadin“ počeo je sinoć u Istočnoj Ilidži u okviru manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“, a učešće je uzelo 16 ekipa.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Slobodan Maunaga rekao je Srni da je generalni pokrovitelj turnira opština Istočna Ilidža, a da su na otvaranju igrale ekipe „Kasindo“ i „Veterani Kasindola“.

On je naglasio da će turnir biti igran narednih sedam dana.

Maunaga je naglasio da je na Vidovdan, veliki srpski praznik, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović otvorio i sportski centar u Kasindolu.

Prema njegovim riječima, ovogodišnji turnir je prvi koji će se igrati sa novom podlogom na terenu Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu.

On je najavio da će naredna dva dana biti održan i turnir u malom fudbalu „Danko Remić“ za pionire.

Maunaga je podsjetio da je tradicionalna 20. manifestacija „Dani Kasindolskog bataljona“, kao znak sjećanja na 99 pripadnika tog bataljona koji su položili život u odbrani Republike Srpske, počela zvanično pohodom na Klanac, mjesto gdje su stradali prvi borci ovog bataljona.

On je istakao da će u subotu, 3. jula, u 9.00 časova kod Spomen-obilježja u Kasindolu biti služen pomen svim poginulim borcima.

- Na ovaj način se odaje počast poginulim pripadnicima Kasindolskog bataljona - naglasio je Maunaga.

Maunaga je najavio da će u subotu, 3. jula, Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ organizovati prijem za porodice poginulih boraca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 28m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 23m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 11m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 17m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 45m
    0