Otvorena izložba slika Miloša Lučića u Han Pijesku

27.10.2022. 16:15
0
IZVOR: katera.news

U prostorijama  Centra za omladinu i sport "Pogled" otvorena je izložba likovnih radova mladog umjetnika Miloša Lučića, simboličnog naziva "U svijetu boja".

Lučić je izjavio da su izloženi radovi nastali u posljednje dvije godine, te da koristi različite tehnike, od tempere i akrila,  pastela, voštanih boja i ulja na platnu.

- Obradovalo me prisustvo velikog broja posjetilac ne samo iz mog rodnog grada nego i iz susjednih opština i nadam se da će njihove impresije biti dobre - rekao je Lučić.

Direktorica Centra za omladinu i sport "Pogled" Tatjana Janjić izjavila je da je ovo druga Lučićeva izložba slika koju organizuju.

- U galeriji našeg Doma kulture ljubitelji likovne umjetnosti  drugi put imaju priliku da vide radove našeg talentovanog sugrađanina, učenika trećeg razreda gimnazije u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“. Drago mi je što vidim da je Miloš od prve, da tako kažem mini-izložbe, napredovao u svom umjetničkom izražavanju i, pošto je ova prodajnog karaktera, nadam se da će njegove slike naći mjesta u domovima naših sugrađana – rekla je Janjićeva.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Janjićeva ističe da je ovom izložbom načinjen prvi korak na kulturnoj saradnji između Han Pijeska i Vlasenice.

- Samom otvaranju izložbe prethodio je i poetsko-muzički program koji su izvele naše gošće iz Vlasenice, recitatorka Sofija Motika i Sara Pajić. Smatram da je veoma važno širiti saradnju među našim opštinama i sjajno je što smo pružili ruku jedni drugima baš preko ovih mladih, talentovanih ljudi. Naša publika je bila oduševljena programom i to nam je podstrek da saradnju nastavimo i proširimo u budućnosti - zaključila je ona.

Izložba Miloša Lučića „U svijetu boja“ biće otvorena do srijede, 9. novembra 2022. godine, a svi ljubitelji slikarstva mogu je pogledati od 7 do 15 časova u galeriji Doma kulture u Han Pijesku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
Srpski Karavađo slikao je u slavu Božiju i za pouku naroda svog Srpski Karavađo slikao je u slavu Božiju i za pouku naroda svog
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    19h 51m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 35m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    13h 20m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    10h 19m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    10h 25m
    0