Отворена изложба слика Милоша Лучића у Хан Пијеску

27.10.2022. 16:15
0
ИЗВОР: katera.news

У просторијама  Центра за омладину и спорт "Поглед" отворена је изложба ликовних радова младог умјетника Милоша Лучића, симболичног назива "У свијету боја".

Лучић је изјавио да су изложени радови настали у посљедње двије године, те да користи различите технике, од темпере и акрила,  пастела, воштаних боја и уља на платну.

- Обрадовало ме присуство великог броја посјетилац не само из мог родног града него и из сусједних општина и надам се да ће њихове импресије бити добре - рекао је Лучић.

Директорица Центра за омладину и спорт "Поглед" Татјана Јањић изјавила је да је ово друга Лучићева изложба слика коју организују.

- У галерији нашег Дома културе љубитељи ликовне умјетности  други пут имају прилику да виде радове нашег талентованог суграђанина, ученика трећег разреда гимназије у Средњошколском центру „Василије Острошки“. Драго ми је што видим да је Милош од прве, да тако кажем мини-изложбе, напредовао у свом умјетничком изражавању и, пошто је ова продајног карактера, надам се да ће његове слике наћи мјеста у домовима наших суграђана – рекла је Јањићева.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Јањићева истиче да је овом изложбом начињен први корак на културној сарадњи између Хан Пијеска и Власенице.

- Самом отварању изложбе претходио је и поетско-музички програм који су извеле наше гошће из Власенице, рецитаторка Софија Мотика и Сара Пајић. Сматрам да је веома важно ширити сарадњу међу нашим општинама и сјајно је што смо пружили руку једни другима баш преко ових младих, талентованих људи. Наша публика је била одушевљена програмом и то нам је подстрек да сарадњу наставимо и проширимо у будућности - закључила је она.

Изложба Милоша Лучића „У свијету боја“ биће отворена до сриједе, 9. новембра 2022. године, а сви љубитељи сликарства могу је погледати од 7 до 15 часова у галерији Дома културе у Хан Пијеску.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску
Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог
“Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу “Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 43m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 58m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 16m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 8m
    0