Ova dva kandidata iz pritvora sjedaju u načelničku fotelju

07.10.2024. 21:16
1
IZVOR: srpskainfo.com

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće pokazuje podatak da je na ovogodišnjim lokalnim izborima u trci za načelničku fotelju pobijedio kandidat koji se nalazi u pritvoru i jedan koji je pritvorsku ćeliju napustio na početku predizborne kampanje.

Riječ je o kandidatu SNSD Strahinji Baševiću koji je pobijedio u trci za načelnika Sokoca, a koji se do početka predizborne kampanje nalazio u pritvoru zbog sumnje u korupciju.

Prema preliminarnim podacima CIK BiH na osnovu 77,78 % obrađenih biračkih mjesta, Bašević je osvojio 61,26 odsto glasova na Sokocu i tako iz utrke izbacio Milovana Cicka Bjelicu koji je u nekoliko mandata bio načelnik te opštine.

Baševiću, koji je i poslanik u parlamentu Srpske, Okružni sud u Istočnom Sarajevu je 29. avgusta odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio zloupotrebu položaja kao direktor Šumskog gazdinstva “Romanija”.

Hapšenje i pritvor očito nisu nimalo poljuljali Bašićev rejting na Sokocu što je potvrdio ubjedljivom pobjedom.

I nije on jedini, Ibro Berilo, kandidat SDA za načelnika Opštine Trnovo u FBiH, osvojio je 1.312 glasova ili 77, 36 odsto, i odnio ubjedljivu pobjedu na izborima u toj opštini.

Ništa tu ne bi bilo čudno da Berilo, koji je i prethodne 4 godine bio na čelu te opštine, izbornu kampanju nije vodio iz pritvora gdje se nalazi od 5. avgusta zbog zloupotrebe položaja.

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor Berilu početkom septembra, za još dva mjeseca. Osumnjičen je za korupciju i pranje novca u vezi s gradnjom na Bjelašnici.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sokocanka 07.10.2024. 22:02
    Ljakse Bašo dočeka svojih 5 min,on i njegova seoska garnitura bitangi,pa dovoljno videti im face i sve je jasno ko dan,teško nama,Cicko nam je bio mila majka sta ce nam sa ovima biti
Povezane vijesti
Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
Mogući raspored pozicija u Banjaluci: SNSD i PDP oprezni, SDS i DNS za sada bez mandata Mogući raspored pozicija u Banjaluci: SNSD i PDP oprezni, SDS i DNS za sada bez mandata
Reizbor Kraljevića za načelnika Vlasenice Reizbor Kraljevića za načelnika Vlasenice
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    11h 45m
    0
  • Ljubiša Ćosić proglasio pobjedu
    23h 54m
    7
  • Ko su izborni pobjednici u Srpskoj?
    14h 33m
    0
  • Svijet nije vidio "luđeg" diktatora
    14h 57m
    5
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    4h 55m
    2