Ова два кандидата из притвора сједају у начелничку фотељу

07.10.2024. 21:16
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Да је у Босни и Херцеговини све могуће показује податак да је на овогодишњим локалним изборима у трци за начелничку фотељу побиједио кандидат који се налази у притвору и један који је притворску ћелију напустио на почетку предизборне кампање.

Ријеч је о кандидату СНСД Страхињи Башевићу који је побиједио у трци за начелника Сокоца, а који се до почетка предизборне кампање налазио у притвору због сумње у корупцију.

Према прелиминарним подацима ЦИК БиХ на основу 77,78 % обрађених бирачких мјеста, Башевић је освојио 61,26 одсто гласова на Сокоцу и тако из утрке избацио Милована Цицка Бјелицу који је у неколико мандата био начелник те општине.

Башевићу, који је и посланик у парламенту Српске, Окружни суд у Источном Сарајеву је 29. августа одредио једномјесечни притвор због сумње да је починио злоупотребу положаја као директор Шумског газдинства “Романија”.

Хапшење и притвор очито нису нимало пољуљали Башићев рејтинг на Сокоцу што је потврдио убједљивом побједом.

И није он једини, Ибро Берило, кандидат СДА за начелника Општине Трново у ФБиХ, освојио је 1.312 гласова или 77, 36 одсто, и однио убједљиву побједу на изборима у тој општини.

Ништа ту не би било чудно да Берило, који је и претходне 4 године био на челу те општине, изборну кампању није водио из притвора гдје се налази од 5. августа због злоупотребе положаја.

Кантонални суд у Сарајеву продужио је притвор Берилу почетком септембра, за још два мјесеца. Осумњичен је за корупцију и прање новца у вези с градњом на Бјелашници.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sokocanka 07.10.2024. 22:02
    Ljakse Bašo dočeka svojih 5 min,on i njegova seoska garnitura bitangi,pa dovoljno videti im face i sve je jasno ko dan,teško nama,Cicko nam je bio mila majka sta ce nam sa ovima biti
Повезане вијести
За њих нису гласали ни родбина ни комшије За њих нису гласали ни родбина ни комшије
Могући распоред позиција у Бањалуци: СНСД и ПДП опрезни, СДС и ДНС за сада без мандата Могући распоред позиција у Бањалуци: СНСД и ПДП опрезни, СДС и ДНС за сада без мандата
Реизбор Краљевића за начелника Власенице Реизбор Краљевића за начелника Власенице
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    11h 40m
    0
  • Љубиша Ћосић прогласио побједу
    23h 49m
    7
  • Ко су изборни побједници у Српској?
    14h 28m
    0
  • Свијет није видио "луђег" диктатора
    14h 52m
    5
  • За њих нису гласали ни родбина ни комшије
    4h 50m
    2