Ovogodišnji plivači za Časni krst odali počast Budu Stanišiću (VIDEO)

19.01.2021. 09:33
0
IZVOR: Katera

Ovogodišnji učesnici tradicionalnog plivanja za Časni krst na rijeci Željeznici u Vojkovićima posjetili su grob i odali počast najstarijem plivaču Budu Stanišiću, koji je preminuo na putu za Sibir, u namjeri da i tamo zapliva za Časni krst.

Bude Stanišić iz Pala, najstariji je vitez Časnog krsta sa naših prostora, a i šire, koji je plivao na Keju u Zemunu (u Dunavu), Vojkovićima (na Željeznici) i u Moskvi, a na putu da zapliva u hladnom Sibiru, zatekla ga je smrt u voljenoj Rusiji - napisao je na svojoj "Fejsbuk" stranici književnik Nedeljko Žugić.

Video: "Ljudi govore - Nedeljko Žugić"

Vitezi Časnog krsta sa ovogodišnjeg plivanja na rijeci Željeznici, posjetili su  njegov grob u Prači, a danas će plivati u 12:00 časova na Željeznici, kod mosta u Vojkovićima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Plivači za Časni krst nagrade proslijedili za Miloša, Magdalenu i porodicu Terzić Plivači za Časni krst nagrade proslijedili za Miloša, Magdalenu i porodicu Terzić
Reče “Bog se javi“ i skoči u Pivsko jezero: Otac Luka Cicmil zaplivao za Časni krst (VIDEO) Reče “Bog se javi“ i skoči u Pivsko jezero: Otac Luka Cicmil zaplivao za Časni krst (VIDEO)
Otac i kćerka plivali za Časni krst Otac i kćerka plivali za Časni krst
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 37m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 52m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    7h 20m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    9h 20m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 38m
    0