Pale: Strategija socijalne zaštite - značajan dokument

16.02.2021. 13:36
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, direktor lokalnog Centra za socijalni rad Srđan Baralić i predstavnici Unicefa zaključili su danas na Palama da je strategija razvoja socijalne zaštite za ovu opštinu veoma važan dokument, kao i sama saradnja na njegovoj izradi.

Izradi strateškog dokumenta razvoja socijalne zaštite za opštinu Pale prethodi izrada socijalne karte, prve u Republici Srpskoj, koja se radi prema jedinstvenoj metodologiji.

Jugović je zahvalio Unicefu i direktoru Centra za socijalni rad Srđanu Baraliću, zahvaljujući kojima je opština Pale jedna od četiri u BiH koja je ušla u uži izbor za saradnju sa Unicefom, koji će obrađivati probleme socijalnih kategorija putem izrade socijalne karte.

- Socijalna karta je prvi korak prema strategiji, koja će nam napraviti prostor da konkurišemo na određene projekte, a koji će sigurno pomoći socijalnim kategorijama u pogledu prvih interventnih zbrinjavanja ili finansiranja zaposlenja tih kategorija - izjavio je Jugović novinarima.

Baralić je rekao da je pravljenje jedinstvene metodologije socijalne karte završeno, a Pale su prva opština koja će tu jedinstvenu metodologiju sprovoditi u narednom periodu.

- Kada se sprovede, onda ćemo dobiti podatke sa terena koji će biti materijal za donošenje strateških planova i akcioni plan koji slijedi iza toga. To će nam dati mogućnost da apliciramo za druge grantove - istakao je Baralić.

Predstavnik Unicefa BiH Selma Kazić rekla je da je za Unicef važno da opštine i gradovi sa kojima sarađuje pokažu interes, da mijenjaju i unapređuju situaciju, prije svega djece.

Prema njenim riječima, na sastanku je istaknuto da će, iako je Unicef organizacija koja se bavi djecom i mladima, prilikom izrade socijalne strategije u opštini Pale biti uvršteni i roditelji djece i starija lica.

Katićeva se nada da će Unicef ostvariti dobru saradnju sa opštinom Pale, te navela da je ta organizacija na sličan način do sada radila sa 50 gradova i opština u BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 33m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 24m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 11m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 37m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 19m
    0