Pale: Uskoro počinje izgradnja novog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo

19.06.2020. 18:58
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je danas da će uskoro početi pripremni radovi za igradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, a kompletan objekat trebalo bi da bude završen naredne godine.

Nakon sastanka sa rukovodstvom Policijske uprave Istočno Sarajevo, koje je predvodio načelnik Branimir Šehovac, Jugović je rekao novinarima da je razgovarano o izradi projektne dokumentacije za izgradnju novog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo koji će biti na Palama, kao i bezbjednosnoj situaciju na području ove lokalne zajednice.

- Zadovoljni smo stanjem bezjednosti na području naše opštine, posebno u vrijeme epidemije virusa korona. Svi zajedno učestvovali smo u određenim aktivnosti kako bi sačuvali zdravlje naših sugađana i spriječili širenje zaraze - istakao je Jugović.

On je dodao da je stanje bezjednosti uopšteno gledajući dobro, osim sporadičnih pojava narušavanja javnog reda i mira, kojih uvijek ima, ali da to nije u mjeri da izazove zabrinutost građana i bilo kakvu opasnost po njihovu sigurnost.

Načelnik opštine Pale podsjetio je da je ova lokalna zajednica u prethodnoj godini pružala podršku Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kroz finansiranje video-nadzora zahvaljujući kojem je znatno poboljšana opšta slika bezbjednosti.

Jugović je zahvalio rukovodstvu i pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo na svemu što čine za bezbjednost svih stanovnika Pala i grada Istočno Sarajevo, naglasivši da će saradnja sa lokalnom zajednicom u budućem periodu biti još bolja.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac izrazio je zadovoljstvo da uskoro počinju radovi na izgradnji nove zgrade ove uprave.

- Raduje me što će se krenuti u realizaciju ovog projekta o kojem se govori prethodnih 20 godina. Konačno smo dočekali da se ta ideja i realizuje - naglasio je Šehovac.

On je rekao da će izgradnjom novog objekta, uslovi rada policijskih službenika biti mnogo bolji i dostojniji poslu koji obavljaju.

Šehovac je naveo da su danas načelniku Jugoviću prezentovali stanje bezbjednosti na području opštine ali i teritoriji koju pokriva ova uprave.

- Na prošlom sastanku smo dogovorili da ćemo zajedno unaprijediti stanje bezbjednosti i to se pokazalo odlično kroz realizaciju projekta video-nadzora koji daje rezultate. To je bio zajednički projekat Uprave i lokalnih zajednica u sastavu grada Istočno Sarajevu - podsjetio je Šehovac.

On je naglasio da je saradnja sa lokalnom zajednicom Pale izuzetno dobra, na visokom nivou i da konstantno razmjenjuju razne potrebne informacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 28m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 19m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 6m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 32m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 14m
    0