Paljanin trči za Sofiju Mrkuljević

06.06.2020. 09:04
0
IZVOR: Katera

Studenti Andreja Gajić iz Zvornika, Marko Drezgić iz Beograda i Vuk Kovačević iz Pala pokrenuli su humanitarnu virtuelnu trku za pomoć Sofiji Mrkuljević, koja boluje od rijetke, ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije tip 1.

Vuk Kovačević iz Pala, koji se trenutno nalazi na master studijima u Češkoj, kaže za naš portal da je odlučio da podrži ovu humanitarnu trku zajedno sa svojim kolegama, kako bi probali da prikupe određena novčana sredstva za ovu djevojčicu.

Slika

-Naš cilj je da svi skupa učestvujemo u ovoj trci sa vremenom i pomognemo Sofiji. Do sada je većina nas barem jednom u životu platila učesnički ili startni paket  za neku trku, a cijena istog je otprilike 20 evra. Zašto ne bismo sad uplatili neku simboličnu sumu novac na već postojeće račune za Sofijino liječenje – kaže Kovačević.

On će sa svojim prijateljima 17. juna učestvovati u ovoj humanitarnoj virtuelnoj trci, svako u mjestu gdje se nalazi trenutno, u dužini od 10 kilometara, te na taj način pomogli Sofiji da prikupi novac za liječenje.

Sofija je rođena kao zdravo dijete sa visokom ocjenom devet. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve druge zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu Sofija potpuno prestaje da pomjera ruke. Pedijatar tada upućuje roditelje na neurološki pregled. Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti ljekara, sa dva i po mjeseca starosti je utvrđeno da je u pitanju rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip 1.

Ni pored terapije koju dobija, Sofija sa svojih devet i po mjeseci ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi, da se okrene samostalno niti da podiže nogice.

Jedina šansa za Sofiju je liječenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo. Roditelji se nadaju da će, uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca uspjeti da prikupe novčana sredstva za liječenje, putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja, kao i za neophodnu medicinsku opremu kako bi Sofija dobila šansu da se izbori sa ovom teškom bolešću.

 

Novac za Sofiju možete donirati na račune:

Dinarski račun: 160-6000000043054-91

Devizni račun: 160600000004310147

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/797/sofija-markuljevic

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Natočio gorivo na pumpi i pobjegao Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Najčitanije
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    16h 6m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    23h 38m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    22h 44m
    4
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    29m
    0
  • Predstava "Mala sirena" sutra otvara 25. "Lut fest "
    18h 18m
    0