Паљанин трчи за Софију Мркуљевић

06.06.2020. 09:04
0
ИЗВОР: Катера

Студенти Андреја Гајић из Зворника, Марко Дрезгић из Београда и Вук Ковачевић из Пала покренули су хуманитарну виртуелну трку за помоћ Софији Мркуљевић, која болује од ријетке, али изузетно прогресивне и смртоносне неуромишићне болести – спиналне мишићне атрофије тип 1.

Вук Ковачевић из Пала, који се тренутно налази на мастер студијима у Чешкој, каже за наш портал да је одлучио да подржи ову хуманитарну трку заједно са својим колегама, како би пробали да прикупе одређена новчана средства за ову дјевојчицу.

Слика

-Наш циљ је да сви скупа учествујемо у овој трци са временом и помогнемо Софији. До сада је већина нас барем једном у животу платила учеснички или стартни пакет  за неку трку, а цијена истог је отприлике 20 евра. Зашто не бисмо сад уплатили неку симболичну суму новац на већ постојеће рачуне за Софијино лијечење – каже Ковачевић.

Он ће са својим пријатељима 17. јуна учествовати у овој хуманитарној виртуелној трци, свако у мјесту гдје се налази тренутно, у дужини од 10 километара, те на тај начин помогли Софији да прикупи новац за лијечење.

Софија је рођена као здраво дијете са високом оцјеном девет. Током првог мјесеца живота изгледала је као и све друге здраве бебе, али већ у другом мјесецу Софија потпуно престаје да помјера руке. Педијатар тада упућује родитеље на неуролошки преглед. Захваљујући изузетној стручности љекара, са два и по мјесеца старости је утврђено да је у питању ријетка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – спинална мишићна атрофија тип 1.

Ни поред терапије коју добија, Софија са својих девет и по мјесеци не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи, да се окрене самостално нити да подиже ногице.

Једина шанса за Софију је лијечење у иностранству, које је изузетно скупо. Родитељи се надају да ће, уз помоћ свих људи добре воље и великог срца успјети да прикупе новчана средства за лијечење, путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења, као и за неопходну медицинску опрему како би Софија добила шансу да се избори са овом тешком болешћу.

 

Новац за Софију можете донирати на рачуне:

Динарски рачун: 160-6000000043054-91

Девизни рачун: 160600000004310147

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: E-doniraj https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/797/sofija-markuljevic

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета Обиљежен Дан и крсна слава Филозофског факултета
Едукативнo предавање „Оружје не штити, оружје убија“ сутра у Палама Едукативнo предавање „Оружје не штити, оружје убија“ сутра у Палама
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    13h 28m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    13h 45m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    8h 25m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    12h 50m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    14h 21m
    5