Paljanska fabrika čarapa uspješno nastavila poslovanje

25.06.2020. 11:34
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Fabrika čarapa radila je sve vrijeme trajanja pandemije virusa korona, nismo obustavljali proizvodni proces, uspjeli smo da opstanemo i sada krećemo naprijed punom parom, rekao je za „Paljanske novosti“ vlasnik paljanske fabrike čarapa „D&M Hula – Hop“ Dragan Simanić.

On je naglasio da je u tom periodu prodaja čarapa umanjena za 70 do 80 odsto, ali svim radnicima uplaćivane su plate i doprinosi, iako je obim posla bio smanjen.

-Firma nije mogla da ostvari pravo na pomoć republičkih institucija, jer smo radili, odnosno proizvodnja nije prestajala, ali je prodaja bila drastično smanjena. Iako su radili pojedini marketi, butici i tržni centri su bili zatvoreni i to je uticalo da prodaja čarapa opadne, što se odrazilo na naše poslovanje- istakao je Simanić.

Situacija u firmi „D&M Hula – Hop“nešto je stabilnija nakon ublažavanja mjera, a, prema Simanićevim riječima, u narednom periodu očekuje se znatno bolje poslovanje.

-Izdržali smo uprkos svim poteškoćama i već sada to izgleda malo bolje. Trenutno radimo punim kapacitetima, naročito što nam i nešto hladnije vrijeme za ovo doba godine ide u prilog. Sezona prodaje čarapa traje do početka juna otprilike, ali sada je malo produžena i mislim da će prodaja krenuti nabolje- rekao je vlasnik jedine fabrike čarapa u istočnoj regiji Republike Srpske.

Simanić je dodao da je u planu firme proširivanje proizvodnih kapaciteta i plasiranje proizvoda na dodatna tržišta.

-Planiramo i proizvodnju muških čarapa kako bi cijeli proces bio zaokružen i kako bismo u ponudi imali cjelokupan program čarapa za sve, jer već proizvodimo ženske i dječije. Naručili smo dvije savremene mašine iz Italije u vrijednosti od 20.000 evra i očekujemo da će do jeseni biti spremne da počnemo raditi na njima. S obzirom na te planove, primio sam dva nova radnika u fabriku, što znači da su trenutno četiri radnika zaposlena u `D&M Hula – Hop`- naglasio je on.

Vlasnik fabrike čarapa „D&M Hula – Hop“ rekao je da je imao obećanje Ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića za pomoć prilikom kupovine novih mašina, ali da je, usljed pandemije virusa korona, ta pomoć odložena.

Simanić je izrazio nadu da će republičke institucije i resorno Ministarstvo u narednom periodu pokazati više sluha kada je u pitanju pomoć razvoju malih privatnih privrednih subjekata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
Paljanski biatlonci rezultatima potvrdili kvalitet Paljanski biatlonci rezultatima potvrdili kvalitet
Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    6h 10m
    5
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    4h 1m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    6h 0m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    18h 23m
    0
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    2h 12m
    6