Паљанска фабрика чарапа успјешно наставила пословање

25.06.2020. 11:34
0
ИЗВОР: paljanskenovosti.ba

Фабрика чарапа радила је све вријеме трајања пандемије вируса корона, нисмо обустављали производни процес, успјели смо да опстанемо и сада крећемо напријед пуном паром, рекао је за „Паљанске новости“ власник паљанске фабрике чарапа „D&M Hula – Hop“ Драган Симанић.

Он је нагласио да је у том периоду продаја чарапа умањена за 70 до 80 одсто, али свим радницима уплаћиване су плате и доприноси, иако је обим посла био смањен.

-Фирма није могла да оствари право на помоћ републичких институција, јер смо радили, односно производња није престајала, али је продаја била драстично смањена. Иако су радили поједини маркети, бутици и тржни центри су били затворени и то је утицало да продаја чарапа опадне, што се одразило на наше пословање- истакао је Симанић.

Ситуација у фирми „D&M Hula – Hop“нешто је стабилнија након ублажавања мјера, а, према Симанићевим ријечима, у наредном периоду очекује се знатно боље пословање.

-Издржали смо упркос свим потешкоћама и већ сада то изгледа мало боље. Тренутно радимо пуним капацитетима, нарочито што нам и нешто хладније вријеме за ово доба године иде у прилог. Сезона продаје чарапа траје до почетка јуна отприлике, али сада је мало продужена и мислим да ће продаја кренути набоље- рекао је власник једине фабрике чарапа у источној регији Републике Српске.

Симанић је додао да је у плану фирме проширивање производних капацитета и пласирање производа на додатна тржишта.

-Планирамо и производњу мушких чарапа како би цијели процес био заокружен и како бисмо у понуди имали цјелокупан програм чарапа за све, јер већ производимо женске и дјечије. Наручили смо двије савремене машине из Италије у вриједности од 20.000 евра и очекујемо да ће до јесени бити спремне да почнемо радити на њима. С обзиром на те планове, примио сам два нова радника у фабрику, што значи да су тренутно четири радника запослена у `D&M Hula – Hop`- нагласио је он.

Власник фабрике чарапа „D&M Hula – Hop“ рекао је да је имао обећање Министра привреде и предузетништва Вјекослава Петричевића за помоћ приликом куповине нових машина, али да је, усљед пандемије вируса корона, та помоћ одложена.

Симанић је изразио наду да ће републичке институције и ресорно Министарство у наредном периоду показати више слуха када је у питању помоћ развоју малих приватних привредних субјеката.

Коментари 0
Повезане вијести
У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Паљански биатлонци резултатима потврдили квалитет Паљански биатлонци резултатима потврдили квалитет
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    8h 9m
    5
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    6h 0m
    0
  • Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
    4h 11m
    7
  • Све здравствене користи кестена
    7h 59m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    20h 22m
    0