Paljanske ulice i trotoari prohodni, do kraja dana finalno čišćenje

01.02.2022. 16:40
0
IZVOR: Katera

Nove i intenzivne snježne padavine pokrile su paljanske ulice i šetališne zone tokom protekle noći, a od ranih jutarnjih časova sve raspoložive ekipe i mehanizacija preduzeća "Komunalno" bila su na terenu.

Međutim, uprkos tome što dežurne ekipe nastoje da očiste i abrazivnim materijalom pospu sve glavne saobraćajnice i sporedne ulice, kao i pješačke zone, nezadovoljnih građana uvijek ima.

Neki od njih su tokom dana pisali redakciji portala Katera, slali su fotografije iz svojih ulica, tvrdeći da lokalno komunalno preduzeće nije očistilo njihove ulice, iako se nalaze u užoj gradskoj zoni.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Komunalno" Pale Bogdan Klačar u razgovoru za portal Katera kaže da su sve glavne saobraćajnice i ulice u Palama prohodne od ranih jutarnjih sati, te da se ostale ulice čiste redovno.

Slika

Foto: Katera

- U toku dana sve ulice su ili će biti posute abrazivnim materijalom. Ekipe su tokom dana očistile javne površine, šetališta, trotoare, prilaze republičkim i opštinskim institucijama i sve ono što nije bilo očišćeno, biće realizovano do kraja dana - kaže Klačar.

Dodaje da se ulice, najprije, čiste po statusu prioriteta, kreće se od glavnih ulica u centru Pala i dalje ka sporednim ulicama u užem, a zatim u širem centru Pala.

- Mašine čiste i trotoare, ali postoji problem na pojedinim mjestima gdje isključivo iz tehničkih razloga mašina ne može da prođe trotoarom i očisti kod pojedinih zgrada. Isti slučaj je sa parking prostorima, većinu očistimo, ali negdje nismo u mogućnosti zbog parkiranih vozila - kaže Klačar.

Slika

Foto: Katera

On dodaje da će do večeri biti izvršeno finalno čišćenje svih preostalih prostora, ulica i šetališnih zona koje nisu očišćene u toku dana.

Klačar je apelovao na građane koji čiste snijeg u svojim dvorištima ili na parking prostorima ispred zgrada da snijeg ne bacaju na kolovoz, zato što tokom noći, usljed pada temperature, isti ledi i stvara problem vozačima i pješacima.

Nove snježne padavine očekuju se i u narednim danima, a Klačar kaže da u "Komunalnom" ne brinu mnogo o tome, jer je sva mehanizacija u pripravnosti, dok industrijske soli i posipnog materijala ima dovoljno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    7h 44m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    7h 26m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    22h 1m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    8h 20m
    1
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    5h 15m
    0