Paljanski basketaši idu u Francusku

07.08.2023. 14:41
0
IZVOR: katera.news

Ekipa “3x3 Pale” šampion je finalnog turnira Nikšićko pivo 3x3 Republike Srpske i osvajač slota za čelendžer “Pont du Gard Challenger 2023” u Francuskoj koji se igra 1. i 2. septembra.

Paljani, u sastavu Marko, Rajko i Jovan Gutalj, te Danijel Rebić, u finalnom susretu su savladali ekipu „Inving Utopia“ sa 21.20.  Za ovu ekipu su igrali Nikša Milunović, Stefan Milošević, Aleksandar Ivetić i Đorđe Topolović.

MVP finalnog turnira, koje je odigrano u Areni Gradiška, bio je Rajko Gutalj iz šampionske ekipe.

Marko Gutalj kapiten ekipe, istakao je da su vjerovali u sebe.

- Nije bilo lako. Vjerovali smo u svoj šut, posljednja tri basketa bila su teška, na jednu loptu. Ovo je dokaz da se na Palama i Sarajevsko-romanijskoj regiji igra dobar basket - rekao je Gutalj odmah po završetku finalnog susreta.

Finalni turnir okupio je osam ekipa iz Srpske, a treće mjesto pripalo je ekipi „3x3 Prnjavor“ koji su bili prošlogodišnji šampioni.

Tokom ligaškog dijela, karavan je prošao kroz 23 lokalne zajednice odigrano je 488 basketa, zaigrala su 623 igrača i 310 timova.

Ovogodišnji karavan u basketu dobio je viši nivo bodovanja Međunarodne košarkaške federacije – FIBA , a podržan je od predsjednika Republike Srpske, te Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 58m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 49m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 36m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 2m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 44m
    0