Паљански баскеташи иду у Француску

07.08.2023. 14:41
0
ИЗВОР: katera.news

Екипа “3x3 Пале” шампион је финалног турнира Никшићко пиво 3x3 Републике Српске и освајач слота за челенџер “Pont du Gard Challenger 2023” у Француској који се игра 1. и 2. септембра.

Паљани, у саставу Марко, Рајко и Јован Гутаљ, те Данијел Ребић, у финалном сусрету су савладали екипу „Inving Utopia“ са 21.20.  За ову екипу су играли Никша Милуновић, Стефан Милошевић, Александар Иветић и Ђорђе Тополовић.

МВП финалног турнира, које је одиграно у Арени Градишка, био је Рајко Гутаљ из шампионске екипе.

Марко Гутаљ капитен екипе, истакао је да су вјеровали у себе.

- Није било лако. Вјеровали смо у свој шут, посљедња три баскета била су тешка, на једну лопту. Ово је доказ да се на Палама и Сарајевско-романијској регији игра добар баскет - рекао је Гутаљ одмах по завршетку финалног сусрета.

Финални турнир окупио је осам екипа из Српске, а треће мјесто припало је екипи „3x3 Прњавор“ који су били прошлогодишњи шампиони.

Током лигашког дијела, караван је прошао кроз 23 локалне заједнице одиграно је 488 баскета, заиграла су 623 играча и 310 тимова.

Овогодишњи караван у баскету добио је виши ниво бодовања Међународне кошаркашке федерације – ФИБА , а подржан је од предсједника Републике Српске, те Министарства породице, омладине и спорта Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 2m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 46m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 31m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 30m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    14h 42m
    0