Paljanski muzički bendovi ostali na ulici

29.01.2020. 13:46
0
IZVOR: Katera

Grupa građana okupljena oko muzičkih bendova iz Pala „Bitanga i prinčevi“, „Kulturni centar“, „Mezanin“ i „Tab“ nakon šest godina korištenja prostorija u Sportsko-kulturnom centru „Peki“ završili su na ulici.

Na političkoj sceni u Palama desila se smjena nekolicine direktora paljanskih javnih preduzeća, pa tako i u Sportsko-kulturnom centru gdje je smijenjen doskorašnji direktor Marko Sikima (SDS), a na njegovo mjesto imenovan je Miroslav Simović iz DEMOS-a.

Predstavnik muzičkih bendova i član grupe „Bitanga i prinčevi“ i „Kulturni centar“ Miloš Malović za Kateru kaže da izbacivanje paljanskih muzičkih bendova iz prostorija dvorane „Peki“ nije ništa drugo nego politički obračun i osveta direktora Simovića.

-Mogu da kažem da se tu radi o klasičnoj osveti direktora Sportsko-kulturnog centra Pale Miroslava Simovića. Za one koji ne znaju, ja sam još uvijek predsjednik Upravnog odbora SKC Pale i nakon što se desila ova ujidurma sa smjenom Marka Sikime, koji ih je tužio i dobio presudu, on je tada na Upravni odbor naslovio tu presudu da se vrati na posao. Ja sam kao predsjednik Upravnog odbora sazvao te sjednice i te sjednice nisu održane, međutim u tom razgovoru između sjednica gospodin Simović je meni rekao da to ne treba da sazivam, da to nije stvar Upravnog odbora i ja sam samo radio svoj posao - kaže Malović.

Slika

Malović dodaje da ga je Simović tada pitao da li im je dobro u prostorijama koje koriste i da li imaju nekih problema.

-Naravno, nakon određenog vremena desilo se to što se desilo. Nas su obavijestili da moramo napustiti te prostorije i tu nisam samo ja u pitanju nego četiri muzičke grupe - kaže Malović.

Nakon što su članovi muzičkih grupa dobili usmenu informaciju da za njih nema prostora, dostavili su zahtjev direktoru SKC Pale, načelniku opštine i Skupštini opštine Pale da im se dodijeli nova prostorija za održavanje proba.

Na prethodno održanoj sjednici Skupštine opštine Pale u decembru 2019. godine načelnik opštine Boško Jugović je za govornicom poručio da je dobio informacije da su članovi bendova narušavali kućni red i da je bilo raznih incidenata.

Međutim, kako je Jugović tada rekao, on je ipak raspoložen da razgovara sa predstavnicima bendova, kako bi se pronašao adekvatan prostor za njih i kako bi ovaj problem bio riješen.

Iako su pozvali na pregovore, Jugović i Simović se nisu oglašavali više po ovom pitanju niti su odgovorili na zahtjev muzičara za dodjelu novih prostorija.

Direktor Sportsko-kulturnog centra Pale Miroslav Simović rekao je za Kateru da je imao niz primjedbi od radnika Centra na ponašanje članova benda, koji su se, prema njegovim saznanjima, neadekvatno ponašali.

-Dobio sam informacije da nisu poštovali radno vrijeme Centra, da su dolazili često iza 23:00 časa u te prostorije, da su se tamo okupljali i pili. Mi trenutno nemamo slobodne prostorije, a ako ih nađemo ja ću ih dodijeliti njima - kaže Simović.

Simović dodaje da mu je u ovom trenutku prioritet bio da tu prostoriju od deset kvadratnih metara dodijeli Džudo klubu „Rajko Kušić“, za kojeg kaže da je zaslužio jer je jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Palama.

On demantuje da ovaj potez rukovodstva SKC Pale na čijem je čelu ima bilo kakve veze sa politikom, te da se u ovom slučaju ne radi o bilo kakvim političkim obračunima i osvetama, kao što to, prema njegovim riječima, druga strana tvrdi.

Članovi muzičkih grupa demantuju informaciju da su narušavali javni red i mir, odnosno da nisu poštovali kućni red u SKC Pale. 

Član bend „Tab“ Dejan Jelić je za OSM TV rekao da mu nije jasna odluka direktora SKC Pale, te kakvu korist će imati opština Pale sa ovim potezom.

-Kako je moguće da osam godina radimo bez problema i umjesto da sada napredujemo, mi više ne postojimo. Zašto su se oglušili na naš zahtjev za dodjelu nove prostorije? Bez alternative mi smo suočeni sa gašenjem, a samim tim mogu sa sigurnošću da kažem da je u tom slučaju opština Pale suočena sa degradacijom - kaže Jelić.

Umjesto da vježbaju u svom gradu i da učestvuju u lokalnim muzičkim manifestacijama, paljanski bendovi sada moraju da putuju i do  Sarajeva i tamo vježbaju, trošeći lična novčana sredstva.

 

Autor: Miljan Rašević

Komentari 0
Povezane vijesti
Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
Dejan Kojić proglasio pobjedu u Palama Dejan Kojić proglasio pobjedu u Palama
Dani ruskih filmova za djecu "Bajke djetinjstva" u Palama Dani ruskih filmova za djecu "Bajke djetinjstva" u Palama
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    14h 43m
    0
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    4h 48m
    1
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    5h 20m
    1
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    7h 43m
    1
  • Hrvatski spasioci pronašli jednu preživjelu osobu
    6h 8m
    0