Паљански музички бендови остали на улици

29.01.2020. 13:46
0
ИЗВОР: Катера

Група грађана окупљена око музичких бендова из Пала „Битанга и принчеви“, „Културни центар“, „Мезанин“ и „Таб“ након шест година кориштења просторија у Спортско-културном центру „Пеки“ завршили су на улици.

На политичкој сцени у Палама десила се смјена неколицине директора паљанских јавних предузећа, па тако и у Спортско-културном центру гдје је смијењен доскорашњи директор Марко Сикима (СДС), а на његово мјесто именован је Мирослав Симовић из ДЕМОС-а.

Представник музичких бендова и члан групе „Битанга и принчеви“ и „Културни центар“ Милош Маловић за Катеру каже да избацивање паљанских музичких бендова из просторија дворане „Пеки“ није ништа друго него политички обрачун и освета директора Симовића.

-Могу да кажем да се ту ради о класичној освети директора Спортско-културног центра Пале Мирослава Симовића. За оне који не знају, ја сам још увијек предсједник Управног одбора СКЦ Пале и након што се десила ова ујидурма са смјеном Марка Сикиме, који их је тужио и добио пресуду, он је тада на Управни одбор насловио ту пресуду да се врати на посао. Ја сам као предсједник Управног одбора сазвао те сједнице и те сједнице нису одржане, међутим у том разговору између сједница господин Симовић је мени рекао да то не треба да сазивам, да то није ствар Управног одбора и ја сам само радио свој посао - каже Маловић.

Слика

Маловић додаје да га је Симовић тада питао да ли им је добро у просторијама које користе и да ли имају неких проблема.

-Наравно, након одређеног времена десило се то што се десило. Нас су обавијестили да морамо напустити те просторије и ту нисам само ја у питању него четири музичке групе - каже Маловић.

Након што су чланови музичких група добили усмену информацију да за њих нема простора, доставили су захтјев директору СКЦ Пале, начелнику општине и Скупштини општине Пале да им се додијели нова просторија за одржавање проба.

На претходно одржаној сједници Скупштине општине Пале у децембру 2019. године начелник општине Бошко Југовић је за говорницом поручио да је добио информације да су чланови бендова нарушавали кућни ред и да је било разних инцидената.

Међутим, како је Југовић тада рекао, он је ипак расположен да разговара са представницима бендова, како би се пронашао адекватан простор за њих и како би овај проблем био ријешен.

Иако су позвали на преговоре, Југовић и Симовић се нису оглашавали више по овом питању нити су одговорили на захтјев музичара за додјелу нових просторија.

Директор Спортско-културног центра Пале Мирослав Симовић рекао је за Катеру да је имао низ примједби од радника Центра на понашање чланова бенда, који су се, према његовим сазнањима, неадекватно понашали.

-Добио сам информације да нису поштовали радно вријеме Центра, да су долазили често иза 23:00 часа у те просторије, да су се тамо окупљали и пили. Ми тренутно немамо слободне просторије, а ако их нађемо ја ћу их додијелити њима - каже Симовић.

Симовић додаје да му је у овом тренутку приоритет био да ту просторију од десет квадратних метара додијели Џудо клубу „Рајко Кушић“, за којег каже да је заслужио јер је један од најуспјешнијих спортских колектива у Палама.

Он демантује да овај потез руководства СКЦ Пале на чијем је челу има било какве везе са политиком, те да се у овом случају не ради о било каквим политичким обрачунима и осветама, као што то, према његовим ријечима, друга страна тврди.

Чланови музичких група демантују информацију да су нарушавали јавни ред и мир, односно да нису поштовали кућни ред у СКЦ Пале. 

Члан бенд „Таб“ Дејан Јелић је за ОСМ ТВ рекао да му није јасна одлука директора СКЦ Пале, те какву корист ће имати општина Пале са овим потезом.

-Како је могуће да осам година радимо без проблема и умјесто да сада напредујемо, ми више не постојимо. Зашто су се оглушили на наш захтјев за додјелу нове просторије? Без алтернативе ми смо суочени са гашењем, а самим тим могу са сигурношћу да кажем да је у том случају општина Пале суочена са деградацијом - каже Јелић.

Умјесто да вјежбају у свом граду и да учествују у локалним музичким манифестацијама, паљански бендови сада морају да путују и до  Сарајева и тамо вјежбају, трошећи лична новчана средства.

 

Аутор: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Роде су биле први гости у кафићу у Палама Роде су биле први гости у кафићу у Палама
Дејан Којић прогласио побједу у Палама Дејан Којић прогласио побједу у Палама
Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    12h 41m
    0
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    2h 46m
    1
  • Донесена наредба о отварању врећа са гласачким листићима и поновно бројање
    23h 4m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    3h 18m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    5h 41m
    1