Istočna Ilidža: Postavljena prva pametna klupa

14.10.2020. 17:25
0
IZVOR: Katera

Danas je na šetalištu "Dr Miodrag Lazić" postavljena prva pametna klupa na području opštine Istočna Ilidža.

Postavljanje pametne klupe je nastavak primjene koncepta pametnog grada, kojem se, pored grada Istočno Sarajevo, pridružila i opština Istočna Ilidža.

Koncept pametnog grada se realizuje sredstvima Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo i do je opština, u okviru ovog projekta, na šetalištu "Dr Miodrag Lazić" ugradili senzore za automatsku regulaciju nivoa javne rasvjete i senzor za mjerenje kvaliteta vazduha.

Dolazak na šetalište je i prilika da se obiđu radovi u toku, te da predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović porazgovaraju sa sugrađanima.

-Raduje me činjenica da se napredak u razvoju naše opštine itekako primjećuje i da Istočna Ilidža svakim danom postaje mjesto po mjeri svih njenih stanovnika!- istakao je Božović u objavi na svom  „Fejsbuk“ profilu. 

  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    11h 18m
    8
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    9h 20m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    23h 19m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    8h 13m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    8h 18m
    0